Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 15

Įveik dantų skausmą be vaistų

Galime užtikrinti, kad kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime yra jautęs danties skausmą. Faktas – tai vienas iš nemaloniausių pojūčių, tačiau kai tai nutinka, gydytojas tikrai ne visada būna šalia. Taigi ką daryti, jei netikėtai suskaudo dantį?

Įveik dantų skausmą be vaistų

Visų pirma turėtum išsiaiškinti, kas sukėlė danties skausmą. Priežasčių gali būti pačių įvairiausių: dantenų uždegimas, tarpdančiuose įstrigęs maistas, susidaręs pūlinys, atsivėręs nervas ir t.t. Jei pavyks išsiaiškinti, kas sukelia skausmą, įveiksi jį kur kas lengviau.

Pašalink tarpdančiuose įstrigusį maistą. Kartais maistas tiesiog įstringa tarpdančiuose arba net ir pačiame dantyje, jei jis yra sugedęs. Įstrigęs maistas pradeda pūti ir dirgina nervus, todėl atsiranda skausmo pojūtis. Tiesa, pašalinus skausmo priežastį, pats skausmas ne visuomet iš karto išnyksta. Tai nutinka dėl to, kad sudirginti nervai turi kurį laiką pailsėti ir atsigauti.
   
Jei pastebi, kad skausmas dažnai atsiranda pavalgius, visuomet šalia turėk dantų šepetuką. Jei išsivalyti dantis neturi galimybės, tuomet bent jau pamėgink praskalauti juos šiltu vandeniu ir taip pašalinti visas maisto liekanas.

Praskalauk dezinfekuojančiu skysčiu. Jei tavo dantenos labai jautrios, skausmas gali pasireikšti pačiomis įvairiausiomis sąlygomis. Šiuo atveju geriausias tavo pagalbininkas – dezinfekuojantis skystis, kuris ne tik ramina, bet ir gydo uždegimus.

Nesukąsk dantų. Kartais dantis pradeda skaudėti dėl prasto sąkandžio. Neteisingai susiliesdami viršutiniai ir apatiniai dantukai dirgina vienas kitą, todėl šiuo atveju tiesiog pasistenk prasižioti.

Atšaldyk ledo kompresu. Tikriausiai dar iš įvairiausių filmukų prisimeni vaizdus, kaip prie odontologo kabineto sėdi vargšas vaikas skaudančiu dantuku ir aprištu žandu. Taip, taip. Dauguma žmonių įsivaizduoja, kad šiluma padeda įveikti skausmą, tačiau iš tiesų yra priešingai. Skausmą geriausia įveikti ledo kompresais. Ledo gabaliuką šiek tiek palaikyk ant danties ir pamasažuok juo dantenas. Tiesa, šilti kompresai kartais taip pat padeda, tačiau šiluma skatina bakterijų vystymąsi, todėl ne už ilgo situacija gali tik dar labiau pablogėti.

Jei nė viena iš aukščiau išvardintų priemonių nepadeda, o vaistų šalia savęs neturi arba tiesiog nenori vartoti, siūlome išbandyti natūralius ir patikrintus metodus: ant danties uždėk gabalėlį svogūno ar česnako. Sakoma, kad tai veikia tikrai patikimai.

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.06.2019 laikas 10:19 Receptai – Patiekalai Daržovių troškinys su pievagrybiais

Gardžių, sveikų ir lengvai pagaminamų daržovių patiekalų receptai. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kirminų
Kirminai liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kirminų, kirminai, kirminų gydymas, receptai kirminams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau