Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 30

Mažiname kraujospūdį natūraliai!

Laikantis tam tikrų principų galima visiškai natūraliai sumažinti ar išvis išvengti aukšto kraujospūdžio.

Mažiname kraujospūdį natūraliai!

Kraujospūdžio padidėjimas - tai įspėjimo signalas, kad gali grėsti insultas, širdies priepuolis ar nepakankamumas, aneurizma (kraujagyslės plyšimas), periferinių arterijų liga ar net lėtinės inkstų problemos.

Įdiekite į savo gyvenimo būdą tik kelis pokyčius, ir išvengsite kraujospūdžio pakilimo aukščiau vadinamosios normos (120/80 mmHg) ar greitai sugrąžinsite jį į normą. Idealiu atveju turėtumėte bendradarbiauti su sveikatos priežiūros specialistu, turinčiu patirties, kaip kontroliuoti kraujospūdį be medikamentų.

Valgykite

Atsisakykite perdirbtų angliavandenių ir produktų, kurių aukštas glikeminis indeksas (GI). Produktai, kurių GI žemas, gali padėti sumažinti kraujospūdį.

Skanaukite bananais. Valgykite produktų, kuriuose gausu kalio, pvz., bananų, arba vartokite maisto papildų su kaliu, kuris gali padėti stipriai sumažinti kraujospūdį.

Apribokite alkoholinių gėrimų vartojimą ir neviršykite 1 vieneto per parą.

Kepdami naudokite šalto spaudimo itin kokybišką (extra Virgin) alyvuogių aliejų ar kokosų aliejų.

Gaukite pakankamai kalcio su maistu. Maža kalcio koncentracija gali sukelti hipertenziją. Geriausias kalcio šaltinis - tai NE pieno produktai, o tamsiai žalios spalvos lapinės daržovės.

Maitinkitės itališkai, vartodami daug natūraliai pagaminto pomidorų padažo. Pomidoruose esama likopeno ir kitų karotenoidų. Vienas tyrimas parodė, kad žmonių, kuriems duodavo specialių želinių kapsulių su likopenu ir kitais karotenoidais, kraujospūdis jau po 2 mėnesių iš esmės sumažėjo.

Pagurkšnokite obuolių sidro arba vyno acto. Jie veikia kaip kraujospūdį mažinantys angiotenziną konvertuojančio fermento (AKF) inhibitoriai, blokuodami renino ir angiotenzino, kurie reguliuoja kraujospūdžio pusiausvyrą, formavimąsi.

Siūloma paros dozė: 1 valgomasis šaukštas arba 15 ml, ištirpinti 0,5 stiklinės vandens.

Kas yra normalu?

Kraujospūdis apibūdinamas dviem rodmenimis, kurie matuojami gyvsidabrio (Hg) milimetrais (mm): sistolinis kraujospūdis rodo arterinį spaudimą širdžiai susitraukiant, o diastolinis - spaudimą širdžiai atsipalaiduojant. Laikoma, kad sveikas (normalus) kraujospūdžio rodiklis yra ne didesnis nei 120/80 mmHg (sistolinis spaudimas yra pirmas skaičius). Jei sistolinis ar diastolinis arba abu rodmenys aukštesni, gydytojai nustato hipertenzijos diagnozę.

Vis dėlto normalaus kraujospūdžio ribos su laiku yra pasikeitusios. Iki 2014 metų gruodžio JAV pavojingai aukštu kraujospūdžio rodmeniu buvo laikoma 140/90 mmHg, tačiau vėliau kaip pavojingas rodiklis kiekvienam pacientui, kurio amžius 60 ir daugiau metų, t. y. grupei, kuri vartoja daugiausia preparatų nuo hipertenzijos, buvo nustatyta 150/90 mmHg ar daugiau.

Esama ir teorijos, kad sistolinis spaudimas - tai vienintelis skaičius, svarbus žmonėms, kurie vyresni nei 50 metų, ypač vyrams. Atlikdami 8 tyrimų metaanalizę, kuri apėmė beveik 16 tūkst. asmenų ligos istorijas (dalyvių amžius buvo 60 ir daugiau metų), belgų mokslininkai konstatavo, kad mirtinas ir nemirtinas širdies būklės komplikacijas buvo galima tiksliai prognozuoti tik pagal sistolinį spaudimo rodmenį. Sistolinio kraujo spaudimo padidėjimas 10-čia mmHg atitiko beveik 10 proc. didesnę riziką. Diastolinis kraujospūdžio rodmuo nedavė jokių nuorodų apie būsimas širdies būklės problemas.

Vartokite

Česnakų. Vienoje 11-os tyrimų apžvalgoje padaryta išvada, kad česnakų preparatai iš esmės sumažino aukštą kraujospūdį. Dar daugiau - ilgiau išlaikytas česnakų ekstraktas buvo veiksmingas mažinant kraujospūdį net tokiems asmenims, kuriems nepadėjo antihipertenziniai vaistai.

Siūloma paros dozė: 600-900 mg česnakų miltelių.

Arbūzų (Cucurbita citrullus) ekstrakto, kuris dar vadinamas L-citrulinu. Jis padeda plėsti kapiliarus - smulkias kraujagysles, jungiančias arterijas ir venas. Maisto papildai su L-citrulinu gali gerokai sumažinti širdies priepuolio ar kitų ūminių širdies problemų riziką asmenims, kurie turi kūno antsvorio ir didelį kraujospūdį.

Siūloma paros dozė: 2-3 g L-citrulino.

Achillea wilhemsii ekstrakto. Šis astrinių šeimos augalas iš esmės sumažino kraujospūdį jau po 6 mėnesių. Kiti veiksmingi augalai nuo hipertenzijos: raugerškių šaknų žievė, dantikrapščių amių (Ammi visnaga) ekstraktas, ajurvedinis preparatas Abana.

Siūloma paros dozė: 15-20 lašų skysto ekstrakto 2 kartus per dieną.

Biologiškai aktyvių peptidų. Natūralūs peptidai — aminorūgščių grandinės, išgautos iš augalų ir gyvūnų, - gali atkartoti AKF inhibitorių poveikį, sumažindami kraujospūdį.

Siūloma paros dozė: pagal gamintojo nurodymus.

Homeopatinio preparato Cytisus Laburnum. Tai viena iš priemonių, sėkmingai išlaikiusių savo homeopatinį egzaminą ir padėjusių daugeliui pacientų sumažinti kraujospūdį.

Siūloma paros dozė: 6DH potencija 2 kartus per dieną.

Vitamino D. įsitikinkite, ar jums nestinga vitamino D3, nes jis būtinas geresniam kalcio absorbavimui. Jei neturite galimybių kasdien pakankamai ilgai (5-15 min.) laiku nuo 10 iki 15 vai. be apsauginio kremo būti saulės šviesoje (tai padeda organizmui natūraliai sintetinti vitaminą D), gerkite maisto papildų.

Siūloma paros dozė: suaugusiesiems 600-1000 TV vitamino D3, o 18-os metų ir jaunesniems asmenims - 400-1000 TV.

Magnio. Tai universalus maisto papildas širdžiai, mažinantis kraujospūdį, nes atpalaiduoja kraujagyslių sieneles.

Siūloma paros dozė: 200-600 mg.

Kofermento Q10. Šis į vitaminą panašus fermentas, kurio esama kone kiekvienoje kūno ląstelėje, dalyvauja gaminant energiją ir padaro ląstelių membranas daug atsparesnes oksidaciniams pažeidimams.

Siūloma paros dozė: 150 mg.

Gyvenkite!

Atsikratykite kūno antsvorio. Numeskite perteklinius kilogramus, jei sveikas protas sako, kad tokių turite. Svoris veikia kraujospūdį, tad kūno masės kilogramų sumažėjimas jį taip pat natūraliai sumažina.

Reguliariai sportuokite. Būkite fiziškai aktyvūs bent 20 min. per dieną.

Mokykite save ilsėtis. Išbandykite proto ir kūno metodus, pvz., jogą, transcendentinę meditaciją (TM) ar ciguną.

Kontroliuokite savo kraujospūdį. Yra sukurti nešiojamieji biologinio grįžtamojo ryšio aparatai (pvz., StressEraser), mokantys, kaip suaktyvinti kūno atsipalaidavimo reakciją, -šis Harvardo universitete įdiegtas terminas reiškia kūno natūralų gebėjimą priešintis stresui bei streso hormonų kortizolio ir adrenalino sintetinimui. Prietaiso ekrane rodomas žmogaus širdies veiklos ciklas, pagal kurį asmuo sinchronizuoja kvėpavimą su jo kilimais ir kritimais.

Išbandykite akupunktūrą. Šis 5000 metų senumo metodas gali stipriai ir saugiai pagerinti širdies raumenų ir nervų darbingumą.

Naktį miegokite 7 valandas - tai optimalus kiekis sveikai širdžiai.

Nepraraskite ryšių. Reguliariai susitikite su draugais, bendraminčiais, bažnyčios parapijiečiais ar savo kaimynais. Geri santykiai su kitais žmonėmis - vienas geriausių širdies ligų profilaktikos būdų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.01.2018 laikas 15:24 Receptai – Patiekalai Agurkų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Agurkas

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:19 Receptai – Patiekalai Daržovių troškinys su pievagrybiais

Gardžių, sveikų ir lengvai pagaminamų daržovių patiekalų receptai. Skanaus!

Skaityti daugiau

24.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Omletas su pievagrybiais ir špinatais
Pievagrybius supjaustome plonais griežinėliais arba kvadratėliais ir apkepiname keptuvėje ištirpintame svieste. Dedame nuplautus ir pasmulkintus špinatus ir kepame dar kelias minutes, kol špinatai sukris. Pilame kiaušinio plakinį,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau