Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Rugsėjo » 6

Netinkamiausi produktų deriniai, kurių geriau vengti

Visi supranta, kad sveikata labai priklauso nuo maisto, kurį valgome. Maistas ne tik skanus, bet ir naudingas arba nenaudingas organizmui. O kartais netinkamai derinant produktus taip pat padarome sau žalos.

Netinkamiausi produktų deriniai, kurių geriau vengti

Paskaitykite apie 8 maisto produktų derinius, kurių geriau vengti.

1. Kakava + pienas

Kakavoje – daug oksalo rūgšties, kuri trukdo įsisavinti kalcį. Vartojant su kalciu oksalo rūgštį susiformuoja oksalo kristalai, kurių didelis kiekis kenkia inkstams. Žinoma, kartą per savaitę išgėrus puodelį kakavos su pienu didelės žalos nebus, tačiau nepiktnaudžiaukite, ypač jei turite inkstų problemų, rašoma brightside.me.

Patarimas: oksalo įsisavinimą stiprina riebalai, taigi gerkite kakavą su nugriebtu pienu.

2. Salotos + citrina arba acto užpilu

Daugelio vitaminų ir maistingų medžiagų, kurių yra daržovėse, žalumynuose, įsisavinimui reikalingi riebalai. Jei užpilame ant salotų citrinos sulčių arba užpilo su actu, netenkame dalies vertingų medžiagų.

Patarimas: jei nemėgstate aliejaus, dėkite į salotas riebalų turinčių produktų – avokadų, alyvuogių ar riešutų.

3. Makaronai su sūriu + pomidorai

Krakmolingi angliavandeniai, kurių gausu makaronuose, pradedami virškinti jau burnoje, virškinimą pradeda seilėse esantis ptialinas. Pomidoruose yra rūgšties (obuolių, oksalo, citrusinės rūgšties), kurios net mažas kiekis suskaldo šį fermentą. O tai trukdo virškinti krakmolingus angliavandenius. Situaciją apsunkina ir sūryje esantys baltymai.

Patarimas: valgykite makaronus su nerūgščiomis žaliomis ar keptomis daržovėmis, žalumynais.

4. Kiaušiniai + kumpis

Šiame daugelio pamėgtame derinyje daug baltymų, kurie, mokslininkų nuomone, nėra naudingi sveikatai. Organizmas labai ilgai virškina tokius produktus, todėl po pusryčiams suvalgytų kiaušinių su kumpiu trūksta energijos, kuri taip reikalinga dienos pradžiai.

Patarimas – vietoje kumpio dėkite į kiaušinienę pomidorų. Selenas, kurio yra kiaušiniuose, lengviau virškinamas su pomidoruose esančiomis rūgštimis. O likopenas, kurio yra pomidoruose, duoda daugiau naudos, valdomas kartu su vitaminu E, kurio yra kiaušinio trynyje.

5. Sėlenos + pienas

Sėlenose randama fito rūgštis sudaro netirpius komponentus, jei vartojama su kalciu ir magniu. Be to, tada organizmas neįsisavina minėtų mineralų. Būtent todėl įvairių sėlenų nepatartina dažnai valgyti su pienu. Mokslininkai pataria pieną gerti atskirai – valandą ar pusantros prieš valgį.

Patarimas: sėlenas pavirkite, nes karštis suskaido fito rūgštį.

6. Dribsniai + apelsinų sultys

Dribsniai su apelsinų sultimis, ypač ryte, sukels diskomfortą pilve. Apelsinų sultyse esanti rūgštis stipriai sumažina angliavandeniu skaidančių fermentų aktyvumą. Dėl tos pačios priežasties nerekomenduojama valgyti grūdų su rūgščiais vaisiais ir uogomis.

Patarimas: stiklinę apelsinų ir kokių vaisių sulčių geriau išgerkite praėjus valandai po valgio.

7. Pica + gazuoti gėrimai

Organizmui nelengva suvirškinti angliavandenių, baltymų ir krakmolo derinį. Rezultatas: sunkumas skrandyje, pilvo pūtimas. Be to, cukrus negali patekti į žarnyną, kur yra virškinamas, nes skrandis pilnas.

Patarimas: saldžius patiekalus reikia valgyti, praėjus 1–1,5 val. po valgio.

8. Kvietinė duona + uogienė

Baltieji miltai kartu su saldumynais – dviguba greitai įsisavinamų angliavandenių dozė, dėl to staigiai padidėja gliukozės lygis kraujyje. Energijos padaugės, bet tik trumpam, vėliau laukia nuovargis ir prasta nuotaika. Dar vienas argumentas – mielinė tešla su cukrumi nesveika žarnynui. Įprastai tuščiu skrandžiu nerekomenduojama valgyti kvietinės duonos su uogiene.

Patarimas: valgykite viso grūdo duoną, pageidautina – be mielių. Vietoje uogienės rinkitės medų, juk jis sveikesnis.

Netinkamiausi produktų deriniai, kurių geriau vengti

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-12-31 laikas 17:56 Receptai Kaip Marinuoti Pipirus? Receptas
Receptas pas mane seniai. Ruošiu kasmet, apie 40-50 vieno litro stiklainių. Mėgaujamės skaniais marinuotais pipirais vis žiemą! Kaip marinuoti pipirus galite pasiūižrėti vaizdo įraše:

Skaityti daugiau

2019-11-05 laikas 19:27 Receptai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

2020-04-23 laikas 09:38 Receptai Namų gamybos „Nutella“ – šokoladinis lazdyno riešutų kremas
Recepto paruošimas: Lazdynų riešutus išberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite juos 15 minučių iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Į virimo puodą berkite cukrų, supilkite vandenį ir pakaitinkite ant vidutinio...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau