- 09.05.2019
- 4.3 Reitingas
- 9771 Peržiūr
- Komentarai
Žolininkas Marius Lasinskas sako, kad dabar yra pats tinkamiausias laikas rinkti ir valgyti kiaulpienių žiedus, o iš kotelių ruošti vadinamuosius makaronus. Jo teigimu, tai pats geriausias natūralus organizmo valymo būdas.
Skystina kraują
Žolininkas išskiria du augalus ir sako, kad dauguma lietuvių juos vis dar painioja. Jo teigimu, šiuo metu augimo piką pasiekė kiaulpienės, o pienės sužydės vasarą ir nuo kiaulpienių skirsis tuo, kad ant vieno kotelio pagels po kelis žiedelius.
„Kiaulpienės yra labai naudingos. Naudą neša kiekviena jų ląstelė. Kiaulpienių lapeliai tinka į salotas, o iš kotelių galima daryti vadinamuosius makaronus.
Tereikia kotelius supjaustyti po 5 centimetrus, užpilti natūralia rūgštimi, pavyzdžiui, citrinos sultimis, sumaišyti su keliais šaukštais medaus ir palaikyti apie 3 valandas. Joms praėjus, kai dings kartumas, drąsiai valgykite.
Tokie vadinamieji makaronai skystina kraują, valo organizmą, kepenis ir kraujagysles.
Jeigu kiaulpienės buvo rinktos švarioje vietoje, toliau nuo automobilių kelio arba geležinkelių, jų papildomai plauti nereikia. Tiesa, jeigu abejojate švara, tada nuplaukite kotelius ir susmulkinkite“, – pataria M.Lasinskas.
Žieduose atsiskleidžia skonis
Dar didesnę naudą žmogaus organizmui suteikia kiaulpienių žiedai. Jų, pasak pašnekovo, kasdien galima suvalgyti 5-7. Vis tik kiekvieną kartą reikia jausti ribas ir gerai įvertinti, kiek žiedų galima suvalgyti.
„Visas vaistažoles, žoleles ar kitus vaistinius augalus vartoti galima 7 dienas iš eilės, o tada rekomenduojama padaryti bent jau trijų dienų pertrauką.
Nuskintas kiaulpienes reikia nupūsti nuo galimų muselių ir dulkių, o tada paprastai suvalgyti. Kandi su visu žiedu, žaliąja dalimi. Tada geriausiai atsiskleidžia skoniai: kartumas, saldumas ir rūgštumas.
Kiaulpienių žiedai puikiai tinka virškinimo trakto ir kepenų veiklai gerinti“, – komentuoja žolininkas.
Suvalgė 100 kiaulpienių
Ekspertas pataria žoleles bei kiaulpienes valgyti ryte, ant tuščio skrandžio, prieš pusryčius, arba praėjus porai valandų po valgio.
Vis tik apribojimai yra reikalingi tuo atveju, jeigu skundžiatės padidėjusiu rūgštingumu. Apriboti vaistažolių ar kiaulpienių vartojimą reikėtų ir sergant lėtinėmis ligomis. Tokiu atveju prieš jų vartojimą patariama pasikonsultuoti su medikais.
Nepadauginti kiaulpienių reikėtų ir vaikams, mat jiems nuo šių žiedų gali pasireikšti pykinimas ar net vėmimas.
„Ribas reikia jausti visais atvejais. Kartą žmogus suvalgė 100 kiaulpienių ir ėmė labai stipriai viduriuoti. Būtent dėl to visi kartoja, kad saikas yra pats svarbiausias, kai kalbame apie mitybą at sveikatą“ – teigia M. Lasinskas.
Galima šaldyti
Nors žolininkas įsitikinęs, kad valgyti kiaulpienių žiedus yra sveikiausia ką tik nuskintus, vis tik, jeigu norite, galite ir šaldyti žiedelius.
Tai patariama daryti tokiu pačiu principu, kaip ir šaldant krapus, petražoles ar kitus prieskoninius augalus.
Autorius: Gerda Morozovienė, rašo TV3.lt
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau