Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2019 » Gegužės » 12

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


12.05.2019, 21:50
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (1202)

Sureguliuokite omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių disbalansą organizme. Šios rūgštys yra svarbios kelioms organizmo funkcijoms, o jų stoka gali sukelti įvairių ligų. Ideali proporcija būtų 1:1,7, deja, šiuolaikinio Vakarų šalių gyventojo racione santykis dažniausiai būna 1:20 omega-6 riebalų rūgščių naudai (jų esama, pvz., kukurūzų ir saulėgrąžų aliejuose). Visada verta turėti omenyje, kad geriau su maistu gauti daugiau omega-3 ir mažiau omega-6 riebalų rūgščių. Jei vartojate maisto papildų, teikite pirmenybę žuvų taukams arba linų ar sėmenų aliejui, kuriuose yra apie 60 proc. omega-3 riebalų rūgščių.

Sužinok daugiau ...
12.05.2019, 21:24
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (2253)
Česnakų rūšių įvairovė Lietuvoje nemaža, tačiau populiariausias išlieka valgomasis česnakas. Tai mitais apipintas vaistinis, maistinis ir prieskoninis augalas. Ar jis gali būti naudingas? Tikrai taip. Ar kiekvieną žiemos vakarą grįžus namo reikia suvalgyti skiltelę česnako su rieke juodos duonos ir sviesto?
Sužinok daugiau ...
12.05.2019, 19:57
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (14322)

Krienai nuostabūs vaistai ir prieskonis, kuris turi didelę maistinę vertę. Be to, jų sudėtyje daug ląstelienos, todėl jie gerina virškinimą, o jų sultys prisideda prie virškinimo sistemos sveikatos bei pašalina iš organizmo toksinus. Krienuose yra daug vitamino C, kalcio, baltymų, ir ne tik, todėl jie kovoja su įvairiomis ligomis – nuo odos susirgimų iki piktybinių navikų.

Sužinok daugiau ...
12.05.2019, 18:27
Istorinės Asmenybės Peržiūrų (1555)
XII šimtmetis žmonijai padovanojo ne tik garsius kompozitorius, rašytojus ir mokslininkus, tačiau ir keisčiausius pseudomokslinius veikėjus, kurie tiesiog iš nieko galėjo padaryti genialų atradimą, sukurti daugiapakopę intrigą ar sukelti didžiulį skandalą. Vienas iš tokių veikėjų buvo Francas Antonas Mesmeris, kuris taip pat yra laikomas šiuolaikinės hipnozės pradininku.
Sužinok daugiau ...
12.05.2019, 15:16
Mistika Peržiūrų (1073)

Daugelio žmonių požiūris į paranormalius reiškinius yra gana skeptiškas. O kaip tie atvejai, kurie yra aprašyti istoriniuose dokumentuose? 1817 metų vasarą Belų šeima, gyvenanti Adamso miestelyje Tenesio valstijoje patyrė labai nemalonių akimirkų. Viskas prasidėjo, vieną vakarą šeimos galvai grįžtant namo po sunkios darbo dienos. Netikėtai kukurūzų lauke jis pastebėjo keistą būtybę, primenančią šunį su triušio galva. Vyras išsitraukė pistoletą ir keletą kartų iššovė į bjaurų padarą, o po to tęsė savo kelionę namo.

Sužinok daugiau ...
12.05.2019, 14:21
Archeologija Peržiūrų (1206)
1982 metų balandžio mėnesį amerikiečių speleologas Raselas Barouzas (Russell Burroughs) viename Ilinojaus valstijos slėnyje, atsitiktinai užlipo ant akmens plokštės, kuri beveik visa buvo sulindusi į žemę. Po akimirkos vyras jau kybojo virš po kojomis atsivėrusio labai gilaus plyšio. tik puiki reakcija padėjo speleologui išskėsti alkūnes ir atsiremti į plyšio kraštus, kai po kojomis esanti plokštė nugarmėjo į bedugnę.
Sužinok daugiau ...
12.05.2019, 11:30
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (1452)

Daugeliui asmenų šis gana neseniai į žmonijos racioną įdiegtas produktas kelia sveikatos problemų daugiausia dėl to, kad kviečiai genetiškai modifikuojami. Kiekviename grūde esama kviečių daigų agliutinino, kurio nedidelis kiekis gali slopinti nervų augimo faktorių, o šis savo ruožtu yra svarbus sveikiems neuronams.

Sužinok daugiau ...
12.05.2019, 11:08
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (1169)

Vadinamieji „gerieji“ riebalai - polinesočiosios riebalų rūgštys, kurių esama aliejuose (pvz., kukurūzų, sojų, dažinių dygminų ir kt.), - gali didinti vėžio riziką, o gyvūniniai riebalai saugo ir padeda išvengti širdies ligų, osteoporozės ir net vėžio. Du plataus masto tyrimai liudija, kad asmenys, kurie reguliariai vartoja daug sočiųjų riebalų, serga mažiau nei tie, kurių maisto racione gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių ir angliavandenių.

Sužinok daugiau ...