Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 28

Kova su sąnarių skausmu, pasiteklus actą

Siekdama numalšinti artrito skausmą Sarah'a Gall vartodavo stiprių vaistų nuo skausmo, bet moters organizmas jų nepriėmė, tad jai neliko nieko kito, kaip tik bandyti kitus būdus. Dabar Sarah'a tuo džiaugiasi.

Kova su sąnarių skausmu, pasiteklus actą

Vitoj tablečių - dieta ir judesiai

Didžiojoje Britanijoje ir JAV artritas - tai dažniausia priežastis, sukelianti judesių sutrikimus: šia liga serga apie 10 mln. britų ir 50 mln. amerikiečių. Nors artritas toks paplitęs ir jam gydyti bei tirti išleidžiami milijardai, vis dar neaišku, kaip išsivaduoti nuo nuolatinio skausmo. Kaip parodė vienas neseniai atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 2000 asmenų, sergančių labiausiai paplitusia artrito forma - osteoartritu, 70 proc. pacientų, net vartodami visus jiems rekomenduojamus medikamentus, jausdavo labai stiprų skausmą.

Bažnyčios vargonininkė, 63 metų brite Sarah’a Gall tvirtino, kad išsigydė vartodama paprastą liaudies medicinos priemonę - gerdama vandens su medumi ir obuolių sidro actu. Ši keturių vaikų motina įsitikinusi: jei tik jos bendraamžiai, pastebėję pirmus ligos požymius, sektų jos pavyzdžiu, valstybė galėtų sutaupyti krūvą pinigų, kurie leidžiami, kaip ji sako, tam, kad užkirstų kelią visoms nelaimėms - kančioms, depresijai ir bejėgiškumo jausmui, - lydinčioms artritą.

Pirmą kartą Sarah’a su šia liga susidūrė artėjant 50-ajam gimtadieniui, - moteris pajuto pirštų sąnarių skausmą ir deginantį pojūtį keliuose. Sarah’a buvo skeptiškai nusiteikusi dėl alternatyviosios medicinos priemonių ir nė nesiruošė abejoti tuo, ką sakė gydytojai: „Mano pozicija tuomet buvo paprasta: jei kas nors negerai su sveikata, reikia eiti pas gydytoją, ir jis priims teisingą sprendimą, kaip elgtis.“ Tačiau 2005 metais Sarah’os sveikata pablogėjo - jai buvo diagnozuota spondilozė (deformuojanti stuburo liga), ir, kadangi nuo stiprių uždegimo ir skausmą malšinančių vaistų moterį pykindavo, jos gydytojas nebežinojo, ką daryti. Moteris prisimena: „Jis siuntė mane pas kitą specialistą, tačiau iki vizito reikėjo laukti keletą savaičių.“

Sarah’a tuo metu nebepajėgė atsikelti iš lovos ir jautėsi labai prislėgta. Skausmas stiprėjo, situacija atrodė beviltiška, o kančia buvo tokia, tarsi kas nors brutaliai gręžtų jos stuburą.

Kai duktė Alisona patarė motinai pabandyti alternatyvų metodą, apie kurį sužinojo internete, Sarah’a nebeturėjo daug kontrargumentų.

Žodžiai, prikeliantys gyventi

Ieškodama informacijos, Alisona internete surado buvusios medicinos slaugytojos, artritu sirgusios Margaretės Hills knygą „Kaip pasveikti nuo artrito be vaistų“ (Curing Arthritis the Drug-Free Way), kuri pirmą kartą publikuota 1985 metais. Joje skleidžiamas natūralus požiūris į artrito gydymą, kurį sudaro tam tikrų maisto produktų vartojimas, Epsom druskos vonios bei medaus ir obuolių sidro acto mišinys, kurio reikia gerti 3 kartus per dieną.

Sarah’a nusipirko ir perskaitė minėtą knygą, ir, kaip ji sako, jai pradėjo atrodyti, kad viskas įgauna visai kitokią prasmę. Moteris nusprendė griežtai laikytis knygoje duotų patarimų.

Pirmas žingsnis buvo valgiaraščio keitimas. Iš skausmo sukandusi dantis Sarah’a kartu su vyru Alanu nuvažiavo į prekybos centrą ir pripildė savo virtuvę rekomenduojamų produktų: ekologiškų daržovių, ekologiškos, laisvomis sąlygomis augintos vištienos ir ėrienos, šviežių žuvų ir visų grūdo dalių ryžių. Iš raciono teko išbraukti visus produktus, kurie per daug rūgština organizmą: jautieną, kiaulieną, baltų miltų produktus, sūrį, taip pat viską, kas turi rafinuoto cukraus.

M. Hills metodas paremtas prielaida, kad artritas ir kitos sveikatos problemos kyla todėl, kad organizme sutrikdoma rūgščių ir šarmų pusiausvyra, o atkūrus ją, ligos simptomus galima numalšinti.

Į Sarah’os pirkinių sąrašą, be to, buvo įtraukti obuolių sidro actas (pasak M. Hills, jis pajėgus tirpinti šlapimo rūgšties druskų kristalus, kurie nusėda sąnariuose ir kelia skausmą), melasos sirupas - puikus geležies šaltinis, pasak Sarah’os, padedantis palaikyti formą, bei keli maisto papildai, įskaitant vitaminą C ir kalcį.

Bažnyčios vargonininkė tvirtino, kad išsigydė vartodama paprastą liaudies medicinos priemonę.

Papildomai prie mitybos pokyčių ir maisto papildų knygoje buvo rekomenduotos šiltos Epsom druskos (magnio sulfato ir sieros) vonios, ir jau po pirmos tokios procedūros Sarah’a galėjo kaip reikiant išsimiegoti - taip nebuvo jau daug mėnesių.

Dar vienas naujo gyvenimo stiliaus komponentas buvo fizinė veikla. Iki tol moteris vos pajėgė judėti, tačiau pasiūlyti pratimai buvo labai lengvi ir paprasti, daugelį iš jų buvo įmanoma atlikti gulint.

Kad ir kaip neįtikėtinai tai skamba, jau po kelių savaičių Sarah’a vėl pajėgė judėti ir pradėjo eiti pasivaikščioti po apylinkes bei lankyti plaukimo pratybas vietos sporto klube. Dabar ji tai daro kasdien, jau daugiau nei 10 metų.

Pokyčiai, veikiantys gyvenimą

Savaitę po to, kai pradėjo savigydos programą, Sarah’a pajuto, kad nugaros skausmas silpnėja. Per 3 mėnesius jis visai išnyko. Taip pat be pėdsakų dingo diskomfortas ir kiti nemalonūs pojūčiai. Sarah’a konstatavo, kad vėl gali groti vargonais, - kai tai darydavo, jai nebeskaudėjo nugaros ir pirštų.

Moteris prisimena: „Iki tol lankydavau pratybas pas vargonininką Gordoną Stewartą, bet dėl sveikatos turėjau jų atsisakyti. Vis dėlto jau po 3 mėnesių galėjau vėl eiti į pratybas, ir Gordoną labai nustebino mano pažanga.“

Sarah҆a jautėsi taip gerai, kad net atšaukė vizitą pas terapeutą, kurį jai paskyrė jos gydytojas. „Jaučiausi puikiai ir man neatrodė, jog to reikėtų“, - dabar prisipažįsta moteris ir pasakoja, kaip ji laikėsi dietos, vartodavo maisto papildų, mirkdavo vonioje ir mankštindavosi. Be to, išnyko ir depresijos simptomai.

Sarah’os sveikata ir toliau gerėjo, tačiau per šv. Kalėdas jai slystelėjo koja - moteris pasidavė pagundai ir suvalgė šokolado bei kitų draudžiamų produktų. Rezultato ilgai laukti nereikėjo - jai prasidėjo „nepakenčiamas deginimo jausmas čiurnose“. Kaip tik tuo metu buvo numatytas Sarah’os viešas pasirodymas ir dalijimasis savo puikia pasveikimo istorija. Kadangi moterį kamavo skausmai, tai teko atšaukti.

Sunerimusi dėl to, kas vyksta, Sarah’a užsiregistravo vizitui į Margaretės Hills kliniką (The Margaret Hills Clinic) Kenilverte, Vorikšyro grafystėje, kur jai skausmui malšinti taikė SCENAR terapiją (angl. Self-Controlled Energo-Neuro Adaptive Regulation).

Moteris prisimena: „Tai buvo iš tiesų veiksminga. Jau po savaitės pasijutau daug geriau.“

Sarah’ai buvo daromi įvairių mineralinių medžiagų tyrimai, per kuriuos paaiškėjo, kad moteriai stinga cinko. Gydytojai rekomendavo vartoti maisto papildų su cinku, papildomai - multivitaminų ir mineralinių medžiagų, bei toliau laikytis dietos, kurioje yra mažai rūgščią terpę formuojančių produktų.

Atsigavusi nuo skausmų, Sarah҆a vis dėlto pasirodė viešai ir pasakė įkvepiančią kalbą, nepamiršdama ir skausmingo pamokymo, todėl pabrėžė, kaip svarbu reguliariai laikytis gydomosios dietos, jei tokia pradėta: „Sakiau klausytojams: štai kas gali atsitikti, jei nukrypsite nuo plano!“

Padėjusi pati sau

Mėnesį po Sarah’os vizito klinikoje skausmas išnyko, ir per 10 metų niekada nebegrįžo. Tiesa, kartkartėmis moteris patiria ligos paūmėjimų - kai suvalgo kokį nors uždraustą produktą ar patiria stresą. Tačiau ji išmoko greitai atgauti kontrolę ir žino, kaip elgtis norint išsaugoti sveikatą.

Svarbiausias pasiekimų raktas buvo savalaikis persiorientavimas į alternatyvinį metodą.

Keičiant mitybą, pasikeitė ir Sarah’os kūno svoris. Iš 48 dydžio ji suplonėjo iki 42 ir pabrėžia, kad „niekada nesijautė sveikesnė“. Be to, moteris retai peršąla ar suserga gripu - net tada, kai į ligos patalus atsigula visa likusi šeima.

„Tikrai džiaugiuosi, kad man netiko iš pradžių paskirti vaistai nuo skausmo! Jie būtų tik užmaskavę tikrąją problemą, ir galbūt dabar mano sveikata būtų visiškai sugriauta.“ Sarah҆a iš visos širdies tiki, kad svarbiausias jos pasiekimų raktas buvo persiorientavimas į alternatyvinį metodą. Jos nuomone, „jei tai būtų įvykę vėlesnėje stadijoje, ko gero, sveikatai jau būtų pakenkta“.

Norėdama populiarinti Hills terapijos planą, Sarah҆a parašė brošiūrą, kurioje atskleidžia savo pasveikimo istoriją, taip pat išleido receptų rinkinį, kaip gaminti valgius taip, kad maistas nerūgštintų organizmo. Apie tai Sarah҆a gavo teigiamų atsiliepimų, atskiri žmonės su ja susisiekė tam, kad padėkotų už naudingą informaciją.

Dabar moteris svajoja atidaryti kavinę, kurioje parduotų artritu sergantiesiems tinkamų produktų ir kur žmonės galėtų sužinoti receptus, gauti lankstinukus ir kitokio naudingo skaitalo apie artritą ir jo gydymą.

„Būtų šaunu būti ten ir padėti asmenims, kurie serga tokia pačia liga, kokią kadaise patyriau pati“, - sako ji.

Joanna Evans

NUORODA* Clin Rheumatol, 2015; 34:1581-8

Hills metodas

Margaretė Hills sukūrė savo terapiją, kai, būdama 20-ies, besimokydama būti slaugytoja, susirgo reumatoidiniu artritu, o vėliau - osteoartritu. Konvencinė medicina buvo nepajėgi jai padėti, todėl M. Hills pradėjo ieškotis alternatyvos - ji tyrinėjo mitybos vaidmenį bei liaudies medicinos priemones - obuolių sidro actą ir Epsom druską.

M. Hills priėjo prie išvados, kad artritą galbūt sukelia per gausus šlapimo rūgšties kaupimasis organizme. Siekdama jį sumažinti, moteris vienus metus laikėsi gyvenimo būdo pokyčių, ir jos skausmas praėjo. Liga, kuri buvo sudarkiusi Margaretės kūną, pasitraukė.

Norėdama padėti kitiems artritu sergantiesiems ir populiarinti holistinį metodą gydant šią ligą, 1982 metais Margaretė atidarė savo kliniką.

Savo žinias M. Hills perdavė dukteriai Christine'ai Horner ir XX amžiaus paskutinį dešimtmeti pamažu baigė aktyvią praktiką. Ji mirė 2003 metų gegužę, būdama 78 metų.

Margaretės Hills klinikai vis dar vadovauja jos duktė Christine'a - ji yra diplomuota maisto medžiagų specialistė.

Tokį pat išsilavinimą turi ir Christine'os duktė Julia Davies, kuri sirgo artritu ir nugalėjo jį, pati savo kailiu išbandžiusi močiutės programą.

Klinikoje siūlomi patarimai, kaip maitintis, ir maisto papildai, taip pat daromi tyrimai ir taikomos energiją stimuliuojančios terapijos, pvz., jau minėta SCENAR.

Sarah'os planas, kaip išsigydyti nuo artrito

1. Šarminis valgiaraštis

Leistini produktai ir gėrimai: žuvis, vištiena, kalakutiena, ėriena, kiaušiniai, nugriebtas pienas, alyvuogių pasta, varškė, mažai riebalų turintis ekologiškas jogurtas, namie kepta visų grūdo dalių duona, nesūdyti riešutai, visų grūdo dalių ryžiai, visos daržovės, ankštiniai augalai, grybai, obuoliai ir obuolių sultys, kriaušės, bananai, abrikosai.

Draudžiami produktai ir gėrimai: jautiena, kiauliena, sviestas, riebus sūris, nenugriebtas pienas, grietinė, pomidorai, citrusiniai vaisiai, uogos, ananasai, vynuogės, šokoladas, alkoholiniai gėrimai, arbata, kava.

2. Obuolių sidro acto ir medaus gėrimas

Stiklinėje sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį medaus su 2 desertiniais šaukštais ekologiškos kilmės obuolių sidro acto (galima įsigyti ekologiškų prekių parduotuvėse) ir po to pripilkite stiklinę šalto vandens. Gerkite po kiekvieno valgymo 3 kartus per dieną.

3. Epsom druskos vonios
Įberkite 1 puodelį Epsom druskos į šiltą vonią ir gulėkite joje apie 20 min. Darykite taip 3 kartus per savaitę.

4. Maisto papildai

Sarah'a daugiausia vartoja Margaretės Hills klinikoje gaminamų maisto papildų (jų galima nusipirkti internetu: www.margarethillsdinic. com), bet tiek pat gerai galima vartoti ir kitų gamintojų produktų.

• Margaret Hills Vegetarian Formula: 6 kapsules per dieną.

• Margaret Hills Protein Formula: 1 desertinis šaukštas per dieną.

• Margaret Hills Zinc 60 mg: 1 kapsulė per dieną.

• Margaret Hills Calcium, D3 and K2 Formula : 1 kapsulė per dieną.

• Lėtai absorbuojamas vitaminas C (Boots sustained release vitamin C 500 mg): 1 ar 2 tabletes per dieną.

5. Melasos sirupas

3 kartus per dieną po kiekvieno valgymo išgerkite 1 arbatinį šaukštelį ekologiško melasos sirupo.

6. Sportavimas

Sarah'a kasdien eina pasivaikščioti ir plaukioja. O tuo metu, kai jos judesiai dar buvo labai riboti, ji aptiko keletą naudingų Margaretės Hills klinikos specialistų siūlomų pratimų:

Pratimas nugarai: gulėdami lovoje, stipriai prispauskite stuburą prie čiužinio, išlaikykite skaičiuodami iki 10, o tada atpalaiduokite ją.

Kojų sukimas ratais: sukite kairę koją ratu pagal laikrodžio rodyklę, o po to - prieš; tada pakartokite tą patį kita koja.

Pratimas pirštams: sėdėdami ant kėdės kojų pirštais pakelkite nuo grindų smulkius daiktus, pvz., mažus kamuoliukus.

Čiurnų tempimas: atsisėskite ant kėdės, kojas laikykite išskėstas. Atplėškite nuo grindų kulnus, o pirštus palikite prispaustus prie žemės. Sugrįžkite į pradinę poziciją, po to pakelkite pirštus ir pėdų skliautus, laikydami prispaustus kulnus. Atlikite kelis kartus.

Kova su sąnarių skausmu, pasiteklus actą

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą
Blogas burnos kvapas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip g...

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 11:32 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (blindė, šalpusnis, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: blindės žievė, šalpusnio lapai, raudonėlis.

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau