Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 5

Maisto produktai, padedantys kovoti su depresija ir bloga nuotaika

Depresija veikia tiek mūsų fizinę, tiek mentalinę sveikatą, todėl šios ligos gydymas turi veikti abi sritis, kad būtų pasiekta visapusiška sveikata. Šie 9 maisto produktai gali ženkliai pagerinti jūsų būklę.
 
Mėlynės
 
Šios uogos turi galingų antioksidantų, kurie sumažina oksidacinį stresą – šis yra pagrindinė ligos ypatybė. Mėlynės taip pat skatina naujų ląstelių augimą, kas taip pat yra depresijos gydymo būdas.
 
Bananai
 
Maisto produktai, padedantys kovoti su depresija ir bloga nuotaika Šiuose vaisiuose gausu triptofano, kurį smegenys konvertuoja į 5 -hidroksitriptofaną. Po to šis darinys paverčiamas pozityviaisiais neurotransmiteriais, tokiais kaip melatoninas ir serotoninas. Be to, bananuose yra daug kalio ir magnio, tad šio vaisiaus gali valgyti po kelis per dieną.
 
Migdolai
 
Magnis yra stebuklingas vaistas nuo migrenos ir depresijos, o 100 g migdolų turi 268 mg magnio. 1956 m. vykdytas tyrimas nurodė, kad tinkamas magnio kiekis išgydo migreną, nervingumą ir depresiją. Turėtumėt kasdien suvalgyti saujelę migdolų.
 
Paskaičiuota, kad 19-30 metų moterims reikia 310 mg ir 400 mg magnio atitinkamai, vyresni kaip 31 m. vyrai turi suvartoti 420 mg magnio, o moterys – 320 mg.
 
Avokadai
 
Avokaduose yra daug kalio – (100 g turi 485 mg kalio), o jis, kaip buvo įrodyta, gydo stresą ir depresiją. Tad suvalgykite avokadą užkandžiui ir dar truputį per visą dieną, nes suaugusieji turi gauti 4 700 mg kalio per dieną. Jeigu nenorite, kad avokadai greitai sugestų, laikykite juos ant spintelės. O jeigu norite paskatinti nokimą, padėkite šalia bananų.
 
Šparagai
 
Šparaguose yra daug folio rūgšties ir vitamino B, gerina mūsų psichinę savijautą, skatindami triptofano gamybą (šis paverčiamas serotoninu).

Šokoladas
 
Juodasis šokoladas, tiksliau, kakava jame, pakelia serotonino ir dopamino lygį smegenyse ir sumažina kortizolio arba „streso“ neurotransmiterio lygį. Per dieną turėtum suvalgyti 40 g juodojo šokolado.
 
Špinatai
 
Šiose lapinėse daržovėse yra daugiau folio rūgšties nei bet kuriose kitos, o depresyviems žmonėms dažnai jos trūksta. Folio rūgštis taip pat pakelia dopamino ir serotonino lygį smegenyse. Špinatuose gausu magnio, jie pagerina antidepresantų efektyvumą.
 
Lašiša
 
Riebioje žuvyje yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios suminkština ląstelių membranas ir padeda serotoninui pasiekti smegenis. Jeigu vartojate antidepresantus, lašiša sumažins jų šalutinį poveikį ir pagerins jų veikimą.
 
Žalioji arbata
 
Žaliąją arbatą kaip vaistą nuo depresijos žmonės vartoja jau tūkstantmečiais. Joje yra polifenolio, kuris padidina smegenų apsirūpinimą dopaminu ir insulino jautrumą, kas užtikrina nuolatinį apsirūpinimą gliukoze, kuri veikia kaip maistas smegenims. Tyrimai rodo, kad, kuo daugiau žaliosios arbatos geriama, tuo daugiau naudos gaunama.

Maisto produktai, padedantys kovoti su depresija ir bloga nuotaika

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.08.2018 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai sumušimams gydyti
Sumušimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai sumušimams gydyti, receptai sumušimams gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau