Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2018 » Vasario » 7

Sergantiems gydyti beržo grybas

Jau XIX amžiuje tiek gydytojai, tiek liaudies medicinos žinovai beržo grybo preparatais patarė gydyti onkologines ligas.

Gydytis patariama beržo grybo milteliais (sausais), užpilais ir nuovirais. 100 g beržo grybo užpilkite šiltu vandeniu, leiskite subrinkti 3–4 val. ir sumalkite mėsmale.

Sumaltus beržo grybus užpilkite puse litro šilto vandens ir pakaitinkite iki 40–50 °C temperatūros.

Leiskite nusistovėti 2 paras. Po to beržo grybus nuspauskite ir į šį užpilą supilkite tą vandenį, kuriame iš pradžių mirko beržo grybas.

Taip paruoštu beržo grybo užpilu patariama gydyti skrandžio ir žarnyno ligas (skrandžio opaligę). Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Stipresnis beržo grybo užpilas ruošiamas iš 200 g beržo grybo, užpilant puse litro vandens.

Sergantiems skrandžio ir žarnyno vėžiu, patariama gydytis beržo grybo ir rūgšties gyvatžolės šaknų užpilu.

Sumaišykite po 1 arbatinį šaukštelį mėsmale sumalto beržo grybo ir rūgties gyvatžolės šaknų, mišinį suberkite į termosą ir užpilkite 250 ml verdančio vandens, leiskite nusistovėti 10–13 val. Po to užpilą nukošti ir gerti po vieną valgomąjį šaukštą 3 kartus prieš valgį.

Sergantiems gerklų vėžiu, patariama kvėpuoti karštais beržo grybo garais.

Beržo grybu patariama gydyti mastopatiją. Vieną dalį mėsmale sumaltų beržo grybų užpilti 5 dalimis (santykiu 1:5) 50 °C vandeniu. Leisti nusistovėti 2 paras tamsioje ir vėsioje vietoje, po to užpilą nukošti, žaliavą nuspausti.

Sergantiems mastopatija, šio užpilo patariama gerti po stiklinę 1–3 kartus per dieną.

Vartojant šį užpilą, galima išsigydyti ir chronišką balso stygų uždegimą.

Pateikiame Elenos Vaškevičienės receptą. Moteris beržo grybo užpilu išsigydė chronišką balso stygų uždegimą, kurio išsigydyti nepadėjo net garsių profesorių išrašyti receptai.

Receptas: beržo grybą nuimti nuo sveikų beržų. Grybą nuvalyti, nuplauti ir apmerkti šaltame virintame vandenyje, kad visą grybą apsemtų vanduo.

Palaikyti maždaug 4–5 val. Po to susmulkinti. Vandenį, kuriame mirko beržo grybas, panaudoti užpilui.

Vieną dalį susmulkinto grybo užpilti 5 dalimis vandens (likusio po mirkimo). Pašildyti iki 40 °C temperatūros ir ne daugiau.

Nevirinti. Palikti 48 val.

Po to vandenį nupilti, tirščius nuspausti per kelis marlės sluoksnius. Gautą skystį papildyti iki pradinio kiekio. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą kelis kartus per dieną. Ši moteris gėrė po 50 ml 1 kartą per dieną visą mėnesį. Darė dviejų savaičių pertrauką. Po to gydymą pakartojo. Nuo to laiko praėjo 50 metų ir liga nepasikartojo.

Vartojant ilgesnį laiką grybo nuovirą (po 30–50 ml) per parą, jokių nuodingumo požymių nepastebėta, tačiau didesnės dozės slopina arba jaudina centrinę nervų sistemą.

Beržo grybo ekstraktas „Bufingen“ parduodamas vaistinėse. Arbatinį šaukštelį ekstrakto praskiesti 150 ml vandens, gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną pusę val. prieš valgį, ligoniui su įvairios lokacijos navikais savijautai gerinti.

Besigydantiems beržo grybo preparatais, patariama valgyti augalinį maistą ir atsisakyti rūkytos mėsos produktų, konservų, gyvulinių taukų bei aštrių prieskonių.

Jei kraujyje sumažėjo hemoglobino kiekis, patariama lygiomis dalimis sumaišyti beržo pumpurus, vaistinę medetką ir didžiąją ugniažolę.

Valgomąjį šaukštą šio mišinio vaistinių augalų užpilti verdančiu vandeniu, leisti nusistovėti 6 val., po to į nukoštą užpilą įpilti anksčiau paruošto beržo grybo antpilo.

Šių vaistų patariama gerti 3 kartus per dieną po 1/2 stiklinės prieš valgį. Šitaip besigydantiems dar patariama kasdien išgerti pusę litro pieno, pusę litro morkų sulčių su įmuštu vieno žalio kiaušinio tryniu.

Pieno ir morkų sulčių patariama gerti 40 min. prieš valgį.

Pastaba. Besigydantiems beržo grybu, gydymosi metu negalima leisti penicilino bei gliukozės. Beržo grybu negalima gydytis ir sergantiems lėtiniu kolitu bei dizenterija.

Iš knygos „Dzūkijos žolelės gydo"

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Auka/Parama

Niekas neišdrįso palikti komentaro. Registruokitės.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas. Čia, niekas jūsų neseka! Būkite laisvi. Nepykite komentatoriai, bet komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
28.03.2023 laikas 09:08 Štai 16 priežasčių, kodėl juodųjų sėklų aliejus vadinamas "vaistu nuo visko, išskyrus mirtį"
Vis daugiau mokslinių tyrimų rodo, kad Nigella sativa, dar vadinama juodosiomis sėklomis, yra galingas "vaistas nuo visko, išskyrus mirtį", kaip apie šį vaistinį maistą sakydavo senovėje.

Skaityti daugiau

28.03.2023 laikas 08:13 Šie Zodiako ženklai nemoka meluoti: juos lengva pastebėti
Astrologai pasakoja, kad kai kurie Zodiako ženklai visiškai nemoka apgaudinėti. Po šiais ženklais gimę žmonės nemoka meluoti, juos galima lengvai išvesti iš kantrybės. Kas nesugebės apgauti - skaitykite toliau.

Skaityti daugiau

28.03.2023 laikas 07:47 Sutartis patvirtina, kad JAV vyriausybė gavo 400 mln. dolerių iš pagrindinio COVID-19 vakcinos gamintojo

JAV vyriausybė paskelbė licencijavimo sutartį, kurią sudarė su vakcinos gamintoja "Moderna", tačiau atsisakė patvirtinti daugelį mokėjimo detalių.

Skaityti daugiau

Nemokami skelbimai

28.03.2023 laikas 08:37 Receptai | Patiekalai Įpilkite mineralinio vandens į maltos mėsos maltinukus ir būsite nustebinti rezultatais
Putojantis mineralinis vanduo gali padėti išspręsti problemą, su kuria susiduria daugelis virėjų, - per sausus arba kietus kotletus.

Skaityti daugiau

26.03.2023 laikas 19:47 Receptai | Patiekalai Ką dėti į tešlą, kad blynai neplyštų: paprasti ingredientai
Saldūs ir kvapnūs blyneliai - puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Tačiau svarbu užtikrinti, kad blynai apverdami nesuliptų, nesudegtų ir nesuplyštų.

Skaityti daugiau

23.03.2023 laikas 23:21 Receptai | Patiekalai «Tai patys skaniausi pyragaičiai, kokius esu valgęs - nuo šiol visada juos gaminsiu taip»: bulvių pyragėliai (mano geriausias receptas)
Dabar bulvių pyragėlius gaminu tik pagal šį receptą - skanius, kvapnius, su švelniu įdaru. Juos lengva pagaminti iš pačių paprasčiausių produktų. Man tai pats geriausias receptas. Dalijuosi juo su jumis.

Skaityti daugiau