Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Gegužės » 19

Skruzdėlių naikinimas

Naminės skruzdės gali sugadinti daug maisto produktų. Jų takus kasdien pabarstykite sutrintomis medžio anglimis. Skruzdės taip pat nekenčia terpentino, tabako dūmų, pomidorų ir petražolių kvapo.

Skruzdėms naikinti vartojamas saldus vylius (masalas). Imkite šaukštą karšto vandens, ištirpinkite šaukštą cukraus, įpilkite 2 šaukštelius glicerino, trečdalį šaukštelio borakso ir šaukštelį medaus. Gautą mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir boraksas.

Efektyviai naikina skruzdes mielės. Imkite graikinio riešuto didumo mielių gabalėlį, ištrinkite su šaukštu cukraus ir šlakeliu vandens (galite įmaišyti truputį medaus arba uogienės). Masalą sudėkite į tuščias degtukų dėžutes ir pusiau praviras išdėliokite skruzdžių pamėgtose vietose. Po kelių dienų skruzdės išnyks.

Skruzdes atbaido saulėgrąžų aliejus. Kad jos nepultų prie maisto produktų, išorinius indų ir maišelių (kuriuose laikomi produktai) kraštus patepkite saulėgrąžų aliejumi. Laukinių mėtų, pelyno, šeivamedžio lapai, kreidos milteliai taip pat atbaido skruzdes. Sutrinkite gabalą kreidos ir pabarstykite jų pamėgtose vietose. Atsiradus rūsyje skruzdžių arba kitokių vabzdžių, jų pamėgtose vietose gausiai pabarstykite druskos.

Kartais skruzdės įkyri ne tik namuose, bet ir daržuose. Be to, jos gadina kai kurias daržoves. Ant skruzdžių takelių išdėliokite pomidorų lapų arba česnako skiltelių. Skruzdės išnyks.

Skruzdės nepakenčia acetileno dujų. Į skruzdėlyną įberkite truputį smulkių negesintų kalcio karbido ( jis vartojamas metalui suvirinti ) gabalėlių. Karbidui pradėjus drėgti, ima gamintis acetileno dujos. Jas pajutusios, skruzdės nusitveria savo perus ir galvotrūkčiais išsilaksto. Neberkite didelių karbido gabalų (ir daug), nes acetilenas gali pakenkti šalimais esantiems augalams.

Jeigu norite bufete, kuriame laikomi produktai, išnaikinti skruzdes, tai kampuose padėkite po gabalėlį borakso tirpale pamirkyto cukraus. Naminėms rudosioms skruzdėms naikinti geriausiai tinka boraksu apnuodytas maistas. Masalai gaminami šitaip: į emaliuotą švarų indą įpilkite stiklinę pakaitinto iki 60 C vandens, įpilkite šaukštą borakso, įdėkite šaukštą medaus ir penkis šaukštus cukraus. Maišykite tol, kol viskas ištirps. Tirpalą išpilstykite po du arba tris arbatinius šaukštelius į švarias nedideles lėkštutes arba dangtelius ir išdėliokite skruzdžių pamėgtose vietose. Masalą  keiskite kas 7-10 dienų. Naikindamos skruzdes, visus maisto produktus paslėpkite.

Kreidos milteliai taip pat atbaido skruzdes.Sutrinkite gabalą kreidos ir miltelius pabarstykite tose vietose, iš kur jos lenda.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-09-21 laikas 15:13 Receptai Greitas pyragas su kefyru be kepimo miltelių

Greitai pagaminamas bei labai švelnaus skonio kefyro pyragas. Rekomenduojame išbandyti šį receptą - tai tobulas pasirinkimas tiems, kas nenori leisti daug laiko virtuvėje, bet vis tiek nori pasilepinti skaniu desertu.

...

Skaityti daugiau

2020-02-13 laikas 22:31 Receptai Desertas, kuris nekenks jūsų grožiui ir lieknai figūrai

Tai skaniausias ir naudingiausias desertas, kadangi jo pagrindą sudaro slyvos, kuriose gausu mineralų, vitaminų ir kalio. Dietologai jas vertina dėl antioksidacinių savybių, jos įeina į daugelio taisyklingos mitybos patiekalų s...

Skaityti daugiau

2020-07-12 laikas 11:24 Receptai Raudonųjų serbentų padažas lietuviškai
Šį kartą siūlau pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. Patikėkit, jei pasigaminsit nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį paragausit, neabejoju, kad po to virsit dar ir dar, vis didindami kiek...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau