Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 17

Didelis baltymų kiekis rizikingas

„Ar pastebėjote, kai sveika mityba populiarėja, vis dažniau kalbama apie baltymus. Jų yra visur: užkandžiuose, pagrindiniuose patiekaluose, net gėrimuose. Ar susimąstėte, kiek baltymų mums iš tiesų reikia?“ – laidoje „Klauskite daktaro“ teiraujasi LSMU profesorius, gydytojas Alvydas Unikauskas. Jis atskleidė, kaip apskaičiuoti dienos baltymų kiekį, taip pat kalbėjo apie tai, kuriuos baltymus reikėtų valgyti, norint atsikratyti nereikalingų kilogramų.

Didelis baltymų kiekis rizikingas

Mūsų svoris ir [ūgis] yra priežastys, kurios nulemia skirtingą kasdienį baltymų poreikį. Baltymai yra svarbi statybinė medžiaga, reikalinga raumenims ir kitiems audiniams.

„Tačiau tai, ką šiandien matome parduotuvių lentynose, yra kiek perdėta. Juk ne visi esame kūno rengybos profesionalai, kad turėtume valgyti gausybe baltymų papildytų produktų“, – sako A. Unikauskas.

Gydytojo teigimu, tendencijos rodo, kad baltymų vartojimas didėja. Svarbu suprasti, kad tai, ko suvalgome per daug, kaupiasi mūsų organizme, tampa riebalais ir toksinais. Taip pat, kadangi žarnynas nesusitvarko su per dideliais kiekiais [medžiagų], atsiranda daug toksinių medžiagų.

„Kai baltymai skaidomi žarnyne, nepaisant to, kad mes pasisaviname naudingus baltymus, turime ir baltymų virškinimo gamybines atliekas ir 60 proc. tų atliekų, kalbu apie baltymus, yra amoniakas. Tai mus nuodija“, – sako gyd. A. Unikauskas.

Per didelis baltymų kiekis racione tampa išbandymu inkstams. Anot gydytojo, problema ir tai, kad baltymai neretai yra gaunami iš gyvūninės kilmės produktų. Šie yra gausūs sočiųjų riebiųjų rūgščių, o tai didina tokių lėtinių ligų kaip cukrinis diabetas riziką. Taip pat didėja širdies ir kraujagyslių ligų, insulto rizika.

„Štai todėl svarbu žinoti, kiek baltymų turime suvartoti kasdien. Formulę, kurią dabar pasakysiu, iš tiesų labai lengva apskaičiuoti. Ji leis sužinoti, kiek baltymų jums reikia suvartoti kasdien, ir jūs neberizikuosite pakenkti savo inkstams vartodami jų per daug“, – kalba A. Unikauskas.

Savo svorį reikia padalinti iš 3, gausime paros baltymų kiekį gramais. Jeigu valgote tris kartus per dieną, gautą rezultatą dar padalinkite iš trijų. Tai atsakymas, kiek vieno valgymo metu reikia suvartoti baltymų.

„Jeigu per dieną jums reikia suvalgyti 21 g baltymų, vadinasi, vieno valgymo metu reikia suvalgyti maždaug 7 g. Jeigu valgote du kartus dienoje, 21 g reikia padalinti iš dviejų“, – sako gydytojas.

Daugiau apie baltymus ir tai, kurie augaliniai baltymai labiausiai tinkami norint lieknėti, – vaizdo įraše.

Didelis baltymų kiekis rizikingas

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 07:02 Receptai – Patiekalai Mėsa lietuviškai - slaptas lietuvių receptas

Jei norite išbandyti kažką naujo, o jūsų kulinariniai sugebėjimai baigėsi. Yra slaptas lietuviškas receptas, kurio niekas garsiai nesako, bet visi žino! O jei nežinojai, pabandyk nustebinti šiuo paslaptingu receptu savo šeimos ...

Skaityti daugiau

09.11.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Naudinga Halva Per 10 Minučių! Jokio Cukraus Ir Miltų!
Jei norite pagaminti naminės chalvos, jums neprireiks daug laiko ir ingredientų gausos. Reikia paimti gliaudytų saulėgrąžų, arachiso ir medaus – ir jūsų sveikuoliška chalva beveik paruošta.

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau