Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2015 » Gegužės » 3

Paranormalūs reiškiniai: Gyvi akmenys

Rusų geochemikas ir minerologas Aleksandras Fersmanas (1883-1945), grįžęs iš Vidurinės Azijos, vienoje publikacijoje išsakė mintį, kad akmuo irgi gyvi, vos ne mąstanti substancija? Ginti savo požiūrio jis nesiėmė, pasakęs, kad pajuokavo. Bet ar galimi pokštai solidžiose ekspedicijų ataskaitose? Ir ištarto žodžio nesugražinsi...

Vieną iš įėjimų į Kerčės akmens skaldyklas Kryme vos ne 300 m. buvo užtvėręs didelis nepaprastos rausvai rožinės spalvos su baltomis juostomis riedulys. Vietiniai gyventojai, gaikai, laikė jį piktos dvasios buveine ir apeidavo aplink. Tad, kai 1941 m. birželio 21 d. jį iš vietos nustūmė buldozeris, ketinant jį panaudoti Pilietinio karo kovotojų broliško kapo antkapiui, žmonės irzo: „Dvasią supykdė, lauk bėdos!“, ir nelaimė neužilgo, apsireiškusi stebuklais. Visi smulkūs ir vidutinio dydžio akmenys 150 m atstumu ėmė chaotiškai judėti. Savaimė ėmė skambinti varpas, naudotas artelės darbininkų žadinimui. Artimiausios karinės bazės sandėliuose susprogo trys dėžės su šoviniais. Praėjo valanda ir rausvai rožinis milžinas, sustingęs tarsi įkastas, nurimo. Bet neilgam. Kitą dieną prasidėjo karas. Ir kas keista, riedulys krėtė stebuklus, tai padegdamas žolę ir laužydamas krūmyną, tol, kol neišvijo priešo.

6-o dešimtm. pradžioje gražuolis monolitas vis tik buvo supjaustytas ir panaudotas apdailai. Viskas praėjo ramiai, be jokios velniavos, ko nepasysi apie 18 a. antros pusės įvykius Kuskovo vienkiemyje, priklaususiam grafui N.P. Šeremetjevui (1741-1809). Štai ką pasakojo architektas- baudžiauninkas F.S. Argunovas:

„Ten, kur buvo numatyta vieta tvenkiniui, buvo nepaprasto dydžio akmuo, ant kurio, panaudojus kaip pagrindą, buvo nuspręsta pastatyti visai paprastą, nedažytą koplytėlę. Akmenį reikėjo iškelti iš duobės, išlyginti, kad galima būtų statyti ant jo. Kaip besistengė 6 įkinkyti arkliai, jo nepajudino. Jei akmuo nežymiai pasiūbuodavo, po juo ir šonuose plykstelėdavo žolė, žemės kuprojosi, o tolimasis didelis tvenkinys liejosi iš krantų, dumblu užliedamas šunidę ir penkis tarnų namus.

Priblokštas desantininkas Ilja Pokrovskis užrėkė: „Kad velniai tavo visiems laikam paimtų!“ Vanduo pasitraukė, vandens degimas liovėsi. Velniokiškas akmuo sutrūko, tapdamas tinkamu pagrindo įrengimui. Koplyčią, kur šventorius, ant jos pastatė. Pašventinti nespėjo. Per Pakrovą toji koplyčia pelenais virto iš apačios užsiliepsnojusi. Ką gi, akmenį, ramybę pamėgusį, nejudink, kad gerai eitųsi.

Visur pilna akmenų, „dievinančių“ judėjimą. Kazachstane netoli Semipalatinsko yra platus miškingos stepės plotas nuo seno vadinamas Klaidžiojančiu lauku. Ten apvalūs rieduliai, kažkodėl tik žiemos mėnesiais, ima lakstyti į įvairias puses, išardami banguotas vagas.

1832 m. druskos pirklys Ivanas Troickis stebėjo reiškinį. Broliui Kirilui į Omską siųstame laiške rašė: ‘Akmenys nerieda. Šliaužia vienu šonu, barstydami net dienos šviesoje matomus kibirkščių spiečius. Akmenys plynai nuaria, neužsėdami. Dėl to ten, kur jie duodasi, niekas neauga. Juos gaubia pilkas oras. Lauke kvėpuoti lengviau nei šalia. Tačiau kartu slegia dūšią, apima liūdesys. Kad tik greičiau į balną, greičiau iš ten!’

Jo įspūdžiai panašūs į 17 a. pabaigos Pereslavlio Semionovkos cerkvės diakono Antonijaus Petruševo, bandžiusio apraminti Sin-akmenį, nedavusį ramybės stačiatikiams tuo, kad giliai užkastas, o dar ir prislėgtas žemės kauburio, jis tai ramiai snausdavo pusmetį, tai staiga iššokdavo iš kauburio tarsi iššautas patrankos sviedinys.

Žiemą, kai rogėse vežė per Pleščejevo ežerą, akmuo iš rogių išvirto, įkaito iki raudonumo, ir, ištirpdęs ledą, nuskendo. Žvejai giedrą dieną matydavo akmenį ant dugno. Lėtai, tačiau užtikrintai, jis artinosi prie kranto. Po 50 m. grįžo į ankstesnę vietą – visų vėjų košiamą kalvelę. Daugiau akmuo nešėliojo – juk jo daugiau nelietė.

Tačiau iki šios dienos agresyvumu pasižymi jo brolis iš Tolimųjų rytų – pusantros tonos riedulys, nuo pasaulio sutvėrimo laikų įsikasęs Bononės ežero vakaruose. Rusų geologas J.A. Skrypnikas žavisi: “Ko tik šis išdykėlis neprikrečia. Tai guli nejudėdamas, tai ima šokčioti, tai lėtai velkasi takeliu, tai braunasi per samanas. Panašus į senovinį apsamanojusį vėžlį, verčia susimąstyti – ar tik nėra protingas?”

O štai kinus jaudina ir akmeninio pasaulio moralė. Jie, pripažinę, kad riedulių elgesys susijęs su stiprių gravitacinių ir antigravitacinių geopatogeninių lūžių energijų, apsiginklavę šiuolaikine aparatūra, patraukė į Tibetą, kur įrengė stovyklą prie senovinio Šiaurinio vienuolyno, kurio vienuoliai jau pusantro tūkstantmečio aprašo Budos akmens gyvenimą. Pagal padavimą ant akmens atsispaudė jo delnai. Toji šventenybė sveria 1100 kg. Pasikelia į 2565 m aukščio kalną ir nusileidžia nuo jos spiralės formos trajektorija, viršutiniame ir apatiniame taškuose nubrėždamas apskritimus. Kiekvienas pakilimo-nusileidimo ciklas trunka 16 m. Sukimasis aplink kalną trunka pusę tūkstantmečio.

Kinijos mokslininkai lazerinių tolimačių, akustinių ir seisminių daviklių, naktinio regėjimo prietaisų pagalba nustatė., kad vizualiai riedulio judėjimo užfiksuoti nepavyksta. Vis tik maksimalus jo išvystomas greitis siekia trečdalį kilometro per valandą. Šliaužiantis akmuo skleidžia silpną švytėjimą. Taip pat girdisi žemų tonų garsai, kažkas panašaus į neriškų seniokišką murmėjimą.

Išvados artimos senai iškeltai A.E. Fersmano hipotezei. Mokslininkai teigia, kad judrios akmenų struktūros – tai gyvybės silicio pagrindu apraiškos. Be to rieduliai ir luitai aktyvuojasi, ima „pasireikšti“ ten, kur nuolat lankosi žmonės, stipriai norintys vieno ir to paties dalyko. Ypač silpno spindėjimo silicio inkliuzų dažnių spektrai susiderina rezonansu, sugeneruojančio juntamas kinetines energijas. Mūsų kolektyvinė sąmonė nepriklausomai nuo mūsų valios tarsi pokštauja su mumis. Akmeniniai organizmai, kurių amžius dažnai per milijonus, o dažnai ir milijardus metų, vaizdžiai tariant, ima elgtis kaip pakaitintas vaškas, kuriame įsispaudžia žmonių pasąmonės norai. Argi tai neužburia! O jei pagal tai galima ir vizualiai atkurti praeities ir dabarties įvykius.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://nso.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Vočių, furunkulų gydymas liaudies medicinoje, Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui, receptai votims gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

20.08.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Virtinukai su bulvėmis ir šonine

Gaminame namuose. Virtinukai su bulvėmis ir šonine. Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.. Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau