- 23.07.2018
- 0.0 Reitingas
- 4735 Peržiūros
- Komentarai
Pernelyg tirštas ir klampus kraujas pastebimai padidina trombozės, insulto bei miokardo infarkto priepuolių pavojų. Profilaktiškai skystinant kraują, neretai patariama vartoti aspirino, kuris yra ne tik naudingas, bet ir žalingas, nes dirgina skrandžio gleivinę ir padidina pavojų susirgti skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opalige. Todėl skystinti tirštą kraują vietoje aspirino žymiai naudingiau pasikliauti liaudies medicinos priemonėmis. Kaip suprasti, kad susidarė trombos?
Tiems, kurių kraujas kreši pernelyg greitai, patariama vengti produktų, kuriuose gausu vitamino K: špinatų, salotų lapų, juodavaisių aronijų ir kt., nes vitamino K poveikyje kraujas tampa dar klampesnis.
SALICILATAI NATŪRALIUOSE PRODUKTUOSE NAUDINGOS ARBATOS IR ANTPILAI
Veiksmingai tirštą kraują skystina aviečių ir juodųjų serbentų lapų arbata bei geltonžiedžio barkūno žolės antpilas. Kai norisi išgerti kažko karšto, vietoj įprastinės arbatos gerkite šių gėrimų.
ŽUVIES TAUKAI
Žuvies taukai skystina kraują, todėl jis tampa mažiau klampus, tirpina trombus ir žalingojo cholesterolio apnašas ant vidinių kraujagyslių sienelių. Jei reguliariai vartosite žuvies taukų, neturėtumėte skųstis tirštu krauju.
JŪROS KOPŪSTAI
Naudinga vartoti kraują skystinančių jūros kopūstų ir jūros gėrybių bei salotų su šiais produktais. Be to, jūros kopūstai normalizuoja kraujospūdį.
RIEŠUTAI
Skystindami kraują kasdien suvalgykite po 1 valgomąjį šaukštą lazdynų riešutų.
NAUDINGIEJI VAISIAI, UOGOS IR DARŽOVĖS
Tirštą kraują skystina vaisiai, uogos ir daržovės: melionai, vyšnios, trešnės, greipfrutai, saldžiųjų pipirų ankštys, pomidorai, abrikosai, gervuogės, mėlynės, datulės.
AITRIEJI PIPIRAI
Skystinti kraują padeda aitriaisiais pipirais paskaninti patiekalai. Aitriųjų (čili) pipirų ankštyse gausu vitaminų ir folio rūgšties, dėl ko kraujas tampa skystesnis.
APELSINŲ SULTYS
Tirštą kraują padeda skystinti šviežiai išspaustos apelsinų sultys. Per dieną pakanka išgerti po 1/2 stiklinės apelsinų sulčių. Svarbu, kad apelsinų sultyse gausu žmogaus organizmui reikalingo vitamino C.
DĖMESIO! Atsargiai apelsinų sulčių turi vartoti sergantys skrandžio ir žarnyno ligomis.
LIAUDIŠKOS PRIEMONĖS NAUDINGAS ČESNAKŲ IR MEDAUS MIŠINYS
3-4 susmulkintas česnakų galvutes sumaišykite su 1 stikline skysto medaus, leiskite nusistovėti 2 savaites ir šio mišinio vartokite po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, prieš pat valgį.
MUSKATO RIEŠUTŲ ANTPILAS
100 g maltų muskato riešutų užpilkite 0,5 litro degtinės, leiskite nusistovėti 3 savaites, reguliariai šį antpilą pakratydami nukoškite. Skystindami tirštą kraują, 10-15 ml šio antpilo praskieskite 50 ml karšto vandens ir šio gėrimo vartokite 3 kartus per dieną, pusė valandos prieš valgį. Taip tirštą kraują patariama skystinti 5 kartus, darant 2 savaičių pertraukas.
GYDYMAS PELYNŲ ŽIEDAIS
Skystindami tirštą kraują, savaitę laiko prieš miegą sukramtykite pusę arbatinio šaukštelio džiovintų pelynų žiedų, užgerdami 250 ml kefyro. Prieš pakartodami gydymo kursą, padarykite 1-2 savaičių pertrauką. Svarbu, kad džiovinti pelynų žiedai taip pat padeda išvalyti organizmą ir sustiprina imuninę sistemą.
GYDYMAS DAIGINTAIS KVIEČIAIS
Skystindami tirštą kraują, kasdien suvalgykite po 1 valgomąjį šaukštą daigintų kviečių. Daigintų kviečių berkite į daržovių salotas, jas paskaninę 1 arbatiniu šaukšteliu linų aliejaus. Vartodami daigintus kviečius, vartokite mažiau duonos, atsisakykite miltinių patiekalų.
Sudaigintus kviečius šaltoje vietoje galima laikyti ne ilgiau nei 2-3 dienas, juos uždengus servetėle. Svarbu, kad sudaiginti kviečiai nuolat būtų drėgni ir neperdžiūtų. Salotos su daigintais kviečiais ne tik skystina kraują, bet ir stiprina akis, padeda gydyti įvairias ligas.
Sudaiginti kviečius nėra sunku. Reikiamą kiekį kviečių grūdų kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Į vandens paviršių išplaukusius grūdus išmeskite, nes jie nesudygs. Paskutinį kartą praplovę kviečių grūdus, dubenėlyje palikite tiek vandens, kad jis vos padengtų grūdus. Dubenį uždenkite servetėle, palikite šiltoje vietoje.
GYDYMAS IMBIERO ŠAKNIMIS
Veiksmingai tirštą kraują skystina imbiero šaknų milteliai. 4 cm ilgio imbiero šaknį supjaustykite kubeliais, užberkite žiupsneliu malto cinamono ir trupučiu žaliųjų arbatžolių. Šiuos produktus užpilkite 0,5 litro verdančio vandens, leiskite nusistovėti valandą laiko. Tada į antpilą suberkite kelias citrinos skilteles, pasaldinkite medumi. Taip paruoštą kraują skystinantį gėrimą per dieną reikia išgerti mažais gurkšneliais.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau