Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Medicina » 2019 » Gegužės » 10

Kodėl suaugusiesiems dažnai rekomenduojama negerti pieno? Kuo jis gali būti žalingas

Kava su pienu, javainiai pusryčiams su pienu, arbata su šlakeliu pieno. Sunku įsivaizduoti šiuolaikinį gyvenimą be to baltojo skysčio, kuris iš pradžių gamtos buvo skirtas veršeliams maitinti. Bet kartas nuo karto pasigirsta nuomonių, kad pienas visiškai nereikalingas ir gali būti net žalingas suaugusiojo organizmui.

Tarp jų ir vokietė  Yael Adler, kuri pataria susilaikyti nuo pieno vartojimo, kuris esą gali būti net kenksmingas. „Kai sužinojau tyrimų išvadas, lioviausi vartoti pieną“, – paaiškino dermatologė ir rašytoja Y. Adler. Ji atsisako pieno, kur tik galima. Tik kavą dar geria su šlakeliu pieno.

Pieno tema dermatologei rūpi pirmiausia dėl aknės. Pastarąją gydytoja vadina „per daug pieno vartojančios kartos liga“. Mat, anot jos, tarp pieno ir aknės egzistuoja tiesioginis ryšys: „Pienas padidina odos riebalines liaukutes, dėl to išauga aknės tikimybė. Dėl padidėjusių riebalinių liaukučių padaugėja bakterijų, suragėjusios ląstelės porose atsiranda spuogų ir sukelia odos uždegimą.“

Pienas skatina uždegiminius procesus organizme. Padidėja uždegimų rizika, taip pat diabeto ir demencijos grėsmė. „Galbūt net ir vėžio grėsmė, bent jau prostatos, – aiškina gydytoja. – Mat pienas turi biologinę misiją. Jame yra signalinių sistemų, kurios po mažylio gimimo pagreitina jo augimą. Kūdikiams ir vaikams to reikia.“

Tačiau suaugusiems tai gali būti pavojinga, nes jų augimas jau yra baigtas. Todėl dideli pieno kiekiai suaugusiems gali pakenkti. Jis stimuliuoja hormoną IGF1 (insulino tipo augimo hormoną 1). Pastarasis pagreitina ląstelių augimą – taip pat ir vėžinių.

Piene yra genetinę informaciją veršeliams perduodančių medžiagų, kurios veikia ir žmones

Šviežiame piene yra augimą skatinančių aminorūgščių leucino, valino ir izoleucino, taip pat genetinę informaciją iš karvės veršeliui perduodančių medžiagų, kurios reguliuoja DNR ir daro įtaką genams – taip pat ir žmonių.

Kartu su išgeriamu pienu žmogus gauna apie 245 galvijų genetinę informaciją pernešančių medžiagų, kurios gali paveikti apie 11 000 žmogaus genų. Šių manipuliacijų pasekmė gali būti labai spartus audinių augimas, padidėjusi diabeto ir vėžio rizika, antsvoris ir ankstyvi senėjimo procesai. Tai galioja ir pasterizuotam pienui.

Pienas turi ir teigiamų savybių, bet tam yra alternatyvių produktų

Įrodyta, kad kažkurios piene esančios medžiagos daro teigiamą poveikį žmogui ir jo sveikatai. Pavyzdžiui, pienas yra puikus kalcio ir baltymų šaltinis, jis gali apsaugoti nuo žarnyno vėžio.

„Tokį pat poveikį daro ir pieno produktai“, – sako gydytoja ir pataria verčiau rinktis fermentuotus pieno produktus, pavyzdžiui, jogurtus ar sūrį. „Geriausia vartoti tuos pieno produktus, kuriuose yra gyvų kultūrų, pavyzdžiui, kefyrą ar graikišką jogurtą, nes jie naudingi žarnynui.“

Gydytoja pataria suaugusiems per dieną išgerti ne daugiau kaip 200 ml pieno. Vaikai gali vartoti iki 500 ml. „Tikslių ribų nustatyti neįmanoma, bet specialistai laikosi bendros nuomonės, kad suaugusiam pieno perdozavimas prasideda nuo 1 litro per parą.“

Šaltinis: Focus.de rašo Alfa.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-08-05 laikas 13:01 Receptai Varškėčiai be kiaušinių receptas
Turbūt visi vaikučiai mėgsta saldžius varškėčius. Bet ką ten vaikučiai, juos dievina net suaugę! Pradžiuginkite savo šeimą skaniais, sočiais, ir naudingais pusryčiais, paruošę aromatingus varškėčius be kiaušinių. Jie ir jums išeis...

Skaityti daugiau

2018-09-25 laikas 07:38 Receptai Vaistažolės aterosklerozės gydymui

Aterosklerozė liaudies medicinoje, vaistažolės aterosklerozės gydymui, aterosklerozė, aterosklerozės gydymas, receptai aterosklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

2019-10-15 laikas 21:42 Receptai Minkšti sausainiai su obuoliais pusryčiams
Nuostabus desertas – saldūs obuolių sausainiai. Paruošimas labai lengvas. Idealiai tinka kasdieniams pusryčiams ar priešpiečiams. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, užtuks tik 30 minučių ir minkšti sausainiai bus ja...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau