Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2015 » Gegužės » 7

Madagaskare rastas piratų lobis

Amerikiečių tyrėjų grupė ketvirtadienį paskelbė radusi sidabro lobį, kurį gabeno liūdnai pagarsėjusio škotų pirato Williamo Kiddo laivas, sudužęs prie Madagaskaro krantų.

Jūrų archeologas Barry Cliffordas žurnalistams sakė, kad tarp W.Kiddo laivo „Adventure Gallery“ liekanų netoli nedidelės Sent Mari salos rado 50 kilogramų sidabro luitą.

Škotijoje maždaug 1645 metais gimęs kapitonas W.Kiddas buvo pirmas žmogus, kurį britų valdžia pasamdė piratų medžioklei, jūrų platybėse pats virtęs negailestingu nusikaltėliu.

1698 metais jis apiplėšė lobį gabenusį laivą, buvo sučiuptas, įkalintas ir pagaliau apklaustas britų parlamento akivaizdoje. 1701 metais Vopinge netoli Temzės upės jam buvo įvykdyta mirties bausmė.

Jo priplėštų turtų likimas iki šiol lieka paslaptimi, kuri jau ne vieną šimtmetį vilioja lobių ieškotojus.

Dokumentinį filmą sukančiai filmavimo grupei pavyko įamžinti, kaip B.Cliffordas iš jūros dugno iškelia sidabro luitą ir Sent Mari saloje perduoda jį malagasių prezidentui Hery Rajaonarimampianinai.

Iškilmingos lobio perdavimo ceremonijos metu jį saugojo kariai, o pačioje ceremonijoje dalyvavo JAV ir Didžiosios Britanijos ambasadoriai.

„Įlankoje radome 13 laivų, – sakė B.Cliffordas. – Mes dirbome prie dviejų iš jų 10 pastarųjų savaičių“.

„Vienas iš jų vadinasi „Fire Dragon“ , o kitas – „Adventure Galley“, kapitono Kiddo laivas“, – pasakojo tyrėjas.

Ceremonijoje dalyvavęs nepriklausomas archeologas Johnas de Bry sakė, kad laivo liekanos ir sidabro luitas yra „neginčijamas įrodymas, kad tai tikrai yra laivo „Adventure Gallery“ lobis“.

JAV ambasadoriaus Madagaskare Roberto Yamate'o teigimu, šis atradimas yra paskata šaliai.

„Tai fantastiškas radinys, jis pasakoja slaptą Madagaskaro istoriją“, – kalbėjo diplomatas. – Tai puiku turizmui... ir taip pat labai svarbu dėl istorijos išsaugojimo“.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Kokosiniai sausainiai

Greitai ir lengvai pagaminamų kokosinių sausainių receptas

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau