Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Rugpjūčio » 23

Ryte geriausias vaistas - stiklinė vandens

Didysis senovės persų mokslininkas Avicena yra pasakęs: „Žinok, kad žalinga gerti vandenį tuščiu skrandžiu, iškart po fizinių pratimų, o ypač po pirties tuščiu skrandžiu.“ Tačiau šiuolaikiniai specialistai šiuo klausimu turi savo nuomonę. Jie rekomenduoja kasdien tuščiu skrandžiu išgerti po stiklinę vandens.

Kam ir kokia nauda

Visuotinai manoma, kad tuščiu skrandžiu gerti vandenį sveika. Tačiau kaip ir kada jį gerti, kad nepakenktume organizmui? Turint omenyje, kad vandens, geriamo ryte, nauda organizmui seniai įrodyta, reikia tikėti, kad jis iš tiesų suteikia sveikatos, bet tik tuo atveju, jei yra geriamas teisingai. Tai labai svarbu, nes vandenį geriant netinkamu laiku, galima sau pakenkti.

Jei žmogus ryte geria vandenį teisingai, pasiekiami tokie rezultatai: suaktyvinama storosios žarnos veikla ir valymosi procesai, pradeda mažėti svoris, palaikoma optimali limfinės sistemos veikla, gali sumažėti mėnesinių sukelti skausmai, pagreitinamas gijimo procesas ir t. t.

Jei įprastą vandenį organizmas sunkiai priima, galima įmaišyti medaus, citrinos sulčių. Šie du komponentai pavers vandenį puikiu gėrimu, kuris duos papildomos naudos – suteiks vitaminų ir naudingų elementų, pašalins kenksmingą cholesteriną, pagerins virškinimą ir širdies veiklą ir pan.

Į vandenį galima įlašinti ir alyvuogių aliejaus. Šį priedą reikia suderinti su gydytoju, nes jis turi daug kontraindikacijų.

Kaip teisingai gerti vandenį

Vandens gėrimo tuščiu skrandžiu instrukcija paprasta.

  • Vandenį reikia gerti iškart atsikėlus, dar neišsivalius dantų. Apytikriai pusvalandį prieš valgį.
  • Virintas vanduo netinka. Gerti reikia išvalytą geriamą vandenį.
  • Pusryčius valgykite po pusvalandžio.
  • Gerkite po gurkšnį, neskubėdami (1-2 minutes).

Vandens temperatūra

Priimta manyti, kad vandenį reikia gerti šiltą, bet mitybos specialistai šito neakcentuoja. Jie sako, kad vandens temperatūra priklauso nuo to, kam žmogus nori nuteikti savo organizmą. Jei jis nori jį suaktyvinti, pažadinti, galima gerti atšaldytą vandenį. Nuteikti organizmą ateinančiai dienai padės šiltas vanduo. Jis suaktyvina virškinimo sistemą. O karštas vanduo suaktyvina atjauninimo mechanizmą, nuplaudamas visas gleives ir paspartindamas medžiagų apykaitos procesus.

Vanduo, Maistas, pusryčiai, mityba, gėrimai, sveikata, paranormal.lt

Žala

Visos priemonės, net ir vandens gėrimas tuščiu skrandžiu turi kontraindikacijų. Reikia atminti, kad jokiu būdu negalima rytais vien tik gerti vandenį ir nepusryčiauti. Atsisakyti maisto kategoriškai draudžiama. Antraip skrandis ims maitintis pats savimi ir išaugs tikimybė susirgti gastritu.

Jei jūsų organizmas linkęs kaupti skysčius ir tinti, jei sergate širdies ligomis ar padidėjęs arterinis spaudimas, prieš geriant rytais vandenį vertėtų pasitarti su gydytoju.

Išvados

Nėra abejonių, kad vanduo organizmui yra naudingas, jo nepakeis jokie kiti gėrimai – sultys, arbata, kava, nuovirai ir kt. Tad jei norite būti sveiki, būtinai gerkite vandenį.

Rašo: delfi.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-07-12 laikas 10:50 Receptai Agrastai su citrina be termiško apdorojimo
Siūlau pasiruošti agrastus su citrina be termiško apdorojimo, tada jūsų šaldytuve visada bus stiklainis su vitaminu C.

Skaityti daugiau

2019-10-06 laikas 20:59 Receptai Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ...

Skaityti daugiau

2020-11-12 laikas 15:48 Receptai Kokosinis tortas su kondensuotu pienu
Dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus su pienu. Sudėkite cukraus pudrą, įpilkite grietinėlę, kondensuotą pieną, suberkite kokosų drožles ir viską dar kartą gerai išmaišykite.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-09 laikas 18:53 Avižų nauda sveikatai: Gamtos dovana jūsų organizmui
Avižos – gamtos dovana, stiprinanti širdį, gerinanti virškinimą ir atstatanti energiją. Sužinokite, kaip jas vartoti ir kokios galimos žalos!

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:41 Mityba ir migrena: Kaip maistas gali padėti sumažinti galvos skausmus
Mityba gali sumažinti migrenos priepuolius! Sužinokite, kokie produktai padeda, ko vengti ir kaip gyvenimo būdas veikia galvos skausmus.

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:27 Juodųjų ridikų nauda sveikatai: stebuklinga daržovė jūsų organizmui
Juodieji ridikai – tai ne tik skani, bet ir gydomoji daržovė, padedanti valyti kepenis, stiprinti imunitetą ir mažinti uždegimus. Sužinokite, kaip juos vartoti ir kokios galimos žalos. Ar kada susimąstėte, kokia galia slypi paprastoje daržovėje, kuri...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 18:20 Miško Ramybė: 4K ASMR Paukščių Garsai ir Medžių Ošimas Meditacijai
Pasinerk į miško magiją su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykis švelnaus medžių ošimo, melodingo paukščių čiulbėjimo ir natūralių miško garsų, įrašytų ankstyvą vasaros rytą. Šis 4 valandų įrašas idealiai tinka meditacijai, jogai, atsipalaidavimui ar ...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 15:08 Konservų stiklainių apvertimas: kada tai būtina ir kaip tai daryti teisingai

Šis straipsnis paaiškina, kodėl ir kada reikia apversti konservų stiklainius po sterilizavimo, kaip skirtingi dangtelių tipai veikia procesą ir kaip užtikrinti maisto saugumą. Su praktiniais pavyzdžiais ir ekspertų patarimais. Konservavimas yra ne...

Skaityti daugiau