Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Gegužės » 18

Gyvenkime sveikai. Negerkite homogenizuoto ar pasterizuoto lieso pieno

Žmonėms, kurie vartoja daug pieno produktų, būna didesnė insulmoidimo augimo faktoriaus (IGF-1) koncentracija, kuris susijęs su padidėjusia įvairių navikų rizika.1 Vyrams, kuriems buvo aukščiausias IGF-1 rodiklis ir kurie gerdavo liesą pieną, neutralizuojantį sveikatai palankų konju-guotos linolo rūgšties (CLA) vėžio slopinamąjį poveikį, kilo 4 kartus didesnė prostatos vėžio rizika.2 Kita problema: kadangi parduotuvėse nuperkamas pienas yra mechaniškai homogeni-zuotas (kad grietinė neatsiskirtų nuo pieno) - apdorotas aukštu slėgiu, suardant riebalų molekules, kad pienas susimaišytų ir taptų vienalyčiu skysčiu, - per šį procesą formuojasi superoksidai (laisvieji radikalai), katalizuojant ksantino oksidazei, kuriuos organizmas vėliau turi neutralizuoti. Pasterizavimo procese, kaitinant iki virimo temperatūros, žūva ir visos bakterijos, įskaitant palankias, taip pat denatūruojami piene esantys fermentai. Todėl parduotuvinis pienas nepavirsta gardžiu rūgpieniu, kai paliekamas šiltoje vietoje.

Žalias pienas stimuliuoja imuninę sistemą, padeda formuoti ir palaikyti sveikas žarnų sieneles, stabdo patogenų ir toksinų absorbciją žarnyne.

Pienas turi būti riebus

  • Atskiriant ir homogenizuojant pieno riebalus, apsunkinamas visų pieno vandens frakcijoje esamų vitaminų ir mineralinių medžiagų asimiliavimas organizme.
  • Pirmiausia, riebalai reikalingi tam, kad pieną būtų lengviau virškinti, - jie padeda absorbuotis baltymams ir mineralinėms medžiagoms.
  • Riebalai reikalingi tam, kad visavertiškiau būtų absorbuojamas kalcis. Riebaluose tirpus vitaminas D reikalingas stipriems griaučiams ir dantims, nes kaip tik šis vitaminas ir riebalų turintys produktai, kuriuose jo esama, garantuoja kalcio absorbavimą ir įtraukimą į kaulinio audinio ultrastruktūras. Liesesniame piene nėra pakankamai riebalų, kurie užtikrintų kalcio absorbciją. Pasekmės - osteoporozė ir kaulų lūžiai.
  • Riebalai perneša riebaluose tirpius vitaminus K, E, D, A.
  • Riebalai reikalingi energijai užtikrinti, kuri būtina pieno baltymui kazeinui skaidyti.
  • Riebalai reguliuoja pieno cukraus laktozės asimiliavimą kraujyje ir padeda išvengti staigaus insulino išsiskyrimo išgėrus stiklinę pieno.

Žalias (šviežias) pienas - visai kitas produktas

Sally Fallon Morell, Vestono Praiso fondo (WAPF) steigėja ir vadove, yra apibrėžusi, kas yra tikras karvių pienas, vadinamasis žalias pienas. Jis gaunamas iš sveikos karvutes, kuri ganėsi pievoje (ekologiškai auginamos karvės), nėra perdirbtas, jame yra tiek riebalų, kiek numatyta gamtos, yra fermentų, padedančių pieną asimiliuoti. Žaliame piene taip pat esama komponentų, naikinančių patogenines bakterijas.

Žalias pienas stimuliuoja imuninę sistemą, padeda formuoti ir palaikyti sveikas žarnų sieneles, stabdo patogenų ir toksinų absorbciją žarnyne.

Geriant nenuriebinto žalio (šviežio, neperdirbto) pieno, galima net 80 proc. pagerinti omega-6 ir omega-3 nesočiųjų riebalų rūgščių santykį organizme, kuris toks svarbus gerai širdies ir psichinei sveikatai palaikyti ir uždegimui mažinti. Be to, toks pienas gali ir apsaugoti nuo vėžio, cukrinio diabeto, širdies ligų, kūno antsvorio ir dar kitų ligų - kaip tik nuo tų sveikatos problemų, kurias skatina perdirbtas pienas.

Alternatyva - fermentuoti pieno produktai

Apie pieno būtinumą maisto racione dar būtų galima diskutuoti, tačiau fermentuotų (raugintų) produktų i svarba neabejotina. Juose esama įvairių probiotimų bakterijų, kurios reikalingos sveikam žarnynui, optimaliai imuninės sistemos veiklai, taip pat skatina normalius virškinimo procesus. įdomu, kad asmenys, kurie lyg ir netoleruoja laktozės, neretai gali vartoti jogurtą, kefyrą ir sūrį, nes šiuose produktuose laktozės yra gerokai mažiau.

Savo ruožtu, jei esate iš tų, kurie mano, kad parduotuvėle nuperkamuose produktuose visos bakterijos žuvusios, nes kefyras ar jogurtas yra pasterizuoti, tai yra ne visai taip. Tuo, kad bakterijos yra gyvos, galite įsitikinti paimdami kelis šaukštus jogurto be priedų ir papildydami juo šviežią pieną. Pamatysite, kad kitą dieną jau bus įvykusi reakcija, ir pienas bus pradėjęs rūgti.

Naudotos literatūros sąrašas

  1. Recent Pat Anticancer Drug Discov, 2012; 7:14-30
  2. Science, 1998; 279:563-6; Am J CIin Nutr, 2005; 81:1147-54
  3. Tarptautinis leidinys "Ko gydytojai tau nepasako"
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.07.2019 laikas 19:49 Receptai Keptas karpis
Gaminame namuose. Keptas karpis. Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastov...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 14:18 Receptai Skanus abrikosų pyrago receptas. Be svorio!
Paprasčiausias skanus abrikosų pyrago receptas! Gaminame abrikosų pyragą! Gaminu jį kiekvieną savaitgalį! Greitas vasaros pyragas be svorio prie arbatos per 5 minutes + kepimas.

Skaityti daugiau

20.09.2019 laikas 21:21 Receptai Medaus tortas „Paryžiaus kokteilis‟

Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau