Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Gegužės » 18

Gyvenkime sveikai. Negerkite homogenizuoto ar pasterizuoto lieso pieno

Žmonėms, kurie vartoja daug pieno produktų, būna didesnė insulmoidimo augimo faktoriaus (IGF-1) koncentracija, kuris susijęs su padidėjusia įvairių navikų rizika.1 Vyrams, kuriems buvo aukščiausias IGF-1 rodiklis ir kurie gerdavo liesą pieną, neutralizuojantį sveikatai palankų konju-guotos linolo rūgšties (CLA) vėžio slopinamąjį poveikį, kilo 4 kartus didesnė prostatos vėžio rizika.2 Kita problema: kadangi parduotuvėse nuperkamas pienas yra mechaniškai homogeni-zuotas (kad grietinė neatsiskirtų nuo pieno) - apdorotas aukštu slėgiu, suardant riebalų molekules, kad pienas susimaišytų ir taptų vienalyčiu skysčiu, - per šį procesą formuojasi superoksidai (laisvieji radikalai), katalizuojant ksantino oksidazei, kuriuos organizmas vėliau turi neutralizuoti. Pasterizavimo procese, kaitinant iki virimo temperatūros, žūva ir visos bakterijos, įskaitant palankias, taip pat denatūruojami piene esantys fermentai. Todėl parduotuvinis pienas nepavirsta gardžiu rūgpieniu, kai paliekamas šiltoje vietoje.

Žalias pienas stimuliuoja imuninę sistemą, padeda formuoti ir palaikyti sveikas žarnų sieneles, stabdo patogenų ir toksinų absorbciją žarnyne.

Pienas turi būti riebus

  • Atskiriant ir homogenizuojant pieno riebalus, apsunkinamas visų pieno vandens frakcijoje esamų vitaminų ir mineralinių medžiagų asimiliavimas organizme.
  • Pirmiausia, riebalai reikalingi tam, kad pieną būtų lengviau virškinti, - jie padeda absorbuotis baltymams ir mineralinėms medžiagoms.
  • Riebalai reikalingi tam, kad visavertiškiau būtų absorbuojamas kalcis. Riebaluose tirpus vitaminas D reikalingas stipriems griaučiams ir dantims, nes kaip tik šis vitaminas ir riebalų turintys produktai, kuriuose jo esama, garantuoja kalcio absorbavimą ir įtraukimą į kaulinio audinio ultrastruktūras. Liesesniame piene nėra pakankamai riebalų, kurie užtikrintų kalcio absorbciją. Pasekmės - osteoporozė ir kaulų lūžiai.
  • Riebalai perneša riebaluose tirpius vitaminus K, E, D, A.
  • Riebalai reikalingi energijai užtikrinti, kuri būtina pieno baltymui kazeinui skaidyti.
  • Riebalai reguliuoja pieno cukraus laktozės asimiliavimą kraujyje ir padeda išvengti staigaus insulino išsiskyrimo išgėrus stiklinę pieno.

Žalias (šviežias) pienas - visai kitas produktas

Sally Fallon Morell, Vestono Praiso fondo (WAPF) steigėja ir vadove, yra apibrėžusi, kas yra tikras karvių pienas, vadinamasis žalias pienas. Jis gaunamas iš sveikos karvutes, kuri ganėsi pievoje (ekologiškai auginamos karvės), nėra perdirbtas, jame yra tiek riebalų, kiek numatyta gamtos, yra fermentų, padedančių pieną asimiliuoti. Žaliame piene taip pat esama komponentų, naikinančių patogenines bakterijas.

Žalias pienas stimuliuoja imuninę sistemą, padeda formuoti ir palaikyti sveikas žarnų sieneles, stabdo patogenų ir toksinų absorbciją žarnyne.

Geriant nenuriebinto žalio (šviežio, neperdirbto) pieno, galima net 80 proc. pagerinti omega-6 ir omega-3 nesočiųjų riebalų rūgščių santykį organizme, kuris toks svarbus gerai širdies ir psichinei sveikatai palaikyti ir uždegimui mažinti. Be to, toks pienas gali ir apsaugoti nuo vėžio, cukrinio diabeto, širdies ligų, kūno antsvorio ir dar kitų ligų - kaip tik nuo tų sveikatos problemų, kurias skatina perdirbtas pienas.

Alternatyva - fermentuoti pieno produktai

Apie pieno būtinumą maisto racione dar būtų galima diskutuoti, tačiau fermentuotų (raugintų) produktų i svarba neabejotina. Juose esama įvairių probiotimų bakterijų, kurios reikalingos sveikam žarnynui, optimaliai imuninės sistemos veiklai, taip pat skatina normalius virškinimo procesus. įdomu, kad asmenys, kurie lyg ir netoleruoja laktozės, neretai gali vartoti jogurtą, kefyrą ir sūrį, nes šiuose produktuose laktozės yra gerokai mažiau.

Savo ruožtu, jei esate iš tų, kurie mano, kad parduotuvėle nuperkamuose produktuose visos bakterijos žuvusios, nes kefyras ar jogurtas yra pasterizuoti, tai yra ne visai taip. Tuo, kad bakterijos yra gyvos, galite įsitikinti paimdami kelis šaukštus jogurto be priedų ir papildydami juo šviežią pieną. Pamatysite, kad kitą dieną jau bus įvykusi reakcija, ir pienas bus pradėjęs rūgti.

Naudotos literatūros sąrašas

  1. Recent Pat Anticancer Drug Discov, 2012; 7:14-30
  2. Science, 1998; 279:563-6; Am J CIin Nutr, 2005; 81:1147-54
  3. Tarptautinis leidinys "Ko gydytojai tau nepasako"
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-05 laikas 19:49 Receptai Auksinis sklindžių receptas
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame glūdi purių amerikietiškų blynų – pankeikų – ruošimo paslaptis. Paruošti blynai ilagai neužsibūn...

Skaityti daugiau

2020-12-20 laikas 23:31 Receptai Makaronai: Pasta su dešrelėmis, pievagrybiais ir sūriu
Šį kartą noriu Jums parodyti kaip aš gaminu savo šeimai pastą su dešrelėmis. Receptas itin paprastas, jį pasigaminti pavyks kiekvienam, net ir visiškam virtuvės naujokui.

Skaityti daugiau

2020-07-07 laikas 18:11 Receptai Vištienos Kepsnys Su Kuskusu Ir Smidrais

Paprasti ingredientai gali sukurti visai nepaprastus pietus. Įsitikinkite patys, kad smidrai nuostabus garnyras prie mėsos kepsnio.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau