Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Gegužės » 18

Gyvenkime sveikai. Negerkite homogenizuoto ar pasterizuoto lieso pieno

Žmonėms, kurie vartoja daug pieno produktų, būna didesnė insulmoidimo augimo faktoriaus (IGF-1) koncentracija, kuris susijęs su padidėjusia įvairių navikų rizika.1 Vyrams, kuriems buvo aukščiausias IGF-1 rodiklis ir kurie gerdavo liesą pieną, neutralizuojantį sveikatai palankų konju-guotos linolo rūgšties (CLA) vėžio slopinamąjį poveikį, kilo 4 kartus didesnė prostatos vėžio rizika.2 Kita problema: kadangi parduotuvėse nuperkamas pienas yra mechaniškai homogeni-zuotas (kad grietinė neatsiskirtų nuo pieno) - apdorotas aukštu slėgiu, suardant riebalų molekules, kad pienas susimaišytų ir taptų vienalyčiu skysčiu, - per šį procesą formuojasi superoksidai (laisvieji radikalai), katalizuojant ksantino oksidazei, kuriuos organizmas vėliau turi neutralizuoti. Pasterizavimo procese, kaitinant iki virimo temperatūros, žūva ir visos bakterijos, įskaitant palankias, taip pat denatūruojami piene esantys fermentai. Todėl parduotuvinis pienas nepavirsta gardžiu rūgpieniu, kai paliekamas šiltoje vietoje.

Žalias pienas stimuliuoja imuninę sistemą, padeda formuoti ir palaikyti sveikas žarnų sieneles, stabdo patogenų ir toksinų absorbciją žarnyne.

Pienas turi būti riebus

  • Atskiriant ir homogenizuojant pieno riebalus, apsunkinamas visų pieno vandens frakcijoje esamų vitaminų ir mineralinių medžiagų asimiliavimas organizme.
  • Pirmiausia, riebalai reikalingi tam, kad pieną būtų lengviau virškinti, - jie padeda absorbuotis baltymams ir mineralinėms medžiagoms.
  • Riebalai reikalingi tam, kad visavertiškiau būtų absorbuojamas kalcis. Riebaluose tirpus vitaminas D reikalingas stipriems griaučiams ir dantims, nes kaip tik šis vitaminas ir riebalų turintys produktai, kuriuose jo esama, garantuoja kalcio absorbavimą ir įtraukimą į kaulinio audinio ultrastruktūras. Liesesniame piene nėra pakankamai riebalų, kurie užtikrintų kalcio absorbciją. Pasekmės - osteoporozė ir kaulų lūžiai.
  • Riebalai perneša riebaluose tirpius vitaminus K, E, D, A.
  • Riebalai reikalingi energijai užtikrinti, kuri būtina pieno baltymui kazeinui skaidyti.
  • Riebalai reguliuoja pieno cukraus laktozės asimiliavimą kraujyje ir padeda išvengti staigaus insulino išsiskyrimo išgėrus stiklinę pieno.

Žalias (šviežias) pienas - visai kitas produktas

Sally Fallon Morell, Vestono Praiso fondo (WAPF) steigėja ir vadove, yra apibrėžusi, kas yra tikras karvių pienas, vadinamasis žalias pienas. Jis gaunamas iš sveikos karvutes, kuri ganėsi pievoje (ekologiškai auginamos karvės), nėra perdirbtas, jame yra tiek riebalų, kiek numatyta gamtos, yra fermentų, padedančių pieną asimiliuoti. Žaliame piene taip pat esama komponentų, naikinančių patogenines bakterijas.

Žalias pienas stimuliuoja imuninę sistemą, padeda formuoti ir palaikyti sveikas žarnų sieneles, stabdo patogenų ir toksinų absorbciją žarnyne.

Geriant nenuriebinto žalio (šviežio, neperdirbto) pieno, galima net 80 proc. pagerinti omega-6 ir omega-3 nesočiųjų riebalų rūgščių santykį organizme, kuris toks svarbus gerai širdies ir psichinei sveikatai palaikyti ir uždegimui mažinti. Be to, toks pienas gali ir apsaugoti nuo vėžio, cukrinio diabeto, širdies ligų, kūno antsvorio ir dar kitų ligų - kaip tik nuo tų sveikatos problemų, kurias skatina perdirbtas pienas.

Alternatyva - fermentuoti pieno produktai

Apie pieno būtinumą maisto racione dar būtų galima diskutuoti, tačiau fermentuotų (raugintų) produktų i svarba neabejotina. Juose esama įvairių probiotimų bakterijų, kurios reikalingos sveikam žarnynui, optimaliai imuninės sistemos veiklai, taip pat skatina normalius virškinimo procesus. įdomu, kad asmenys, kurie lyg ir netoleruoja laktozės, neretai gali vartoti jogurtą, kefyrą ir sūrį, nes šiuose produktuose laktozės yra gerokai mažiau.

Savo ruožtu, jei esate iš tų, kurie mano, kad parduotuvėle nuperkamuose produktuose visos bakterijos žuvusios, nes kefyras ar jogurtas yra pasterizuoti, tai yra ne visai taip. Tuo, kad bakterijos yra gyvos, galite įsitikinti paimdami kelis šaukštus jogurto be priedų ir papildydami juo šviežią pieną. Pamatysite, kad kitą dieną jau bus įvykusi reakcija, ir pienas bus pradėjęs rūgti.

Naudotos literatūros sąrašas

  1. Recent Pat Anticancer Drug Discov, 2012; 7:14-30
  2. Science, 1998; 279:563-6; Am J CIin Nutr, 2005; 81:1147-54
  3. Tarptautinis leidinys "Ko gydytojai tau nepasako"
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 19:51 Receptai Liaudiški patarimai Tulžies akmenligės gydymui
Tulžies akmenligė liaudies medicinoje, Tulžies akmenligė, receptai nuo akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

06.08.2019 laikas 21:22 Receptai Paplotėliai prie arbatos iš nieko per 20 minučių

Puiki alternatyva tradiciniams blynams ir blyneliams. Labai skanu ir pigiai! Gaminti tokius paplotėlius prie arbatos labai paprasta. Pabandę vieną kartą, gaminsite nuo nuolat, vietoje blynų ar blynelių.

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 17:45 Receptai Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio

Svaigulys liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.11.2024 laikas 17:19 Cilindriniai antspaudai ir rašto vystymasis Uruke
Archeologijos mokslininkai iš Bolonijos universiteto padarė įspūdingą atradimą, kuris gali pakeisti mūsų suvokimą apie rašto raidą senovėje. Nustatyta, kad piešiniai ant cilindrinių antspaudų, naudotų senoviniame Uruko mieste, tapo pirmojo Mesopotami...

Skaityti daugiau

08.11.2024 laikas 16:49 Senovės Maroko gyventojai ir jų vaistinių augalų paslaptys
Senovės Maroko gyventojai, gyvenę prieš 15 tūkst. metų, turėjo išsivysčiusias medicinos žinias, kurias liudija naujausi archeologiniai radiniai. Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, kad urve, laikomame seniausia laidojimo vieta Šiaurės Afrikoje, rast...

Skaityti daugiau

08.11.2024 laikas 16:38 Ilgaamžiškumo paslaptys: plikasio smėlrausio tyrimai
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia stulbinančius plikasio smėlrausio, vadinamo „nemirtinguoju“, ilgalaikius pasiekimus. Šie graužikai intriguoja mokslininkus savo gebėjimu gyventi ilgiau nei bet kurie kiti giminaičiai ir nepriklausyti nuo vėžio....

Skaityti daugiau

08.11.2024 laikas 09:59 52 Čatri šventykla: Radžastano architektūros šedevras
Radžastano širdyje, tarp didingų Kumbhalgarho kalnų, stovi nepaprasta 52 Čatri džainistų šventykla. Pastatyta XV amžiuje, ji yra ne tik architektūros stebuklas, bet ir gilaus dvasinio paveldo simbolis, atspindintis džainizmo vertybes ir tradicijas....

Skaityti daugiau

08.11.2024 laikas 09:48 Madonna della Corona: Unikalus dvasinis lobis Venete
Nusileidę į nuostabų Veneto regioną, atrandame unikalią šventovę – Madonna della Corona, kuri stūkso 774 metrų aukštyje ir įkvepia tiek piligrimus, tiek smalsius keliautojus. Nuo XIII amžiaus įkurta šventovė tapo ne tik religiniu simboliu, bet ir kul...

Skaityti daugiau