Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Astrologija, Horoskopai, Zodiako Ženklai » 2017 » Rugsėjo » 6

Egzistuoja ryšys tarp žmogaus vardo ir jo gyvenimo trukmės

Ar žmogaus vardas gali nulemti gyvenimą ir turėti įtakos sėkmingai karjerai? Į šį klausimą penktadienį, spalio 24 d., „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „PasaulisX“ bandys atsakyti psichologijos mokslų daktarė Aistė Diržytė: „Ne visada vardas formuoja žmogų, tačiau vardas gali išreikšti tėvų ir artimųjų lūkesčius, vaiko gyvenimo atžvilgiu. Kai tėvai renka vaikui Ąžuolo vardą, žinoma, nori, kad jis būtų tvirtas ir gyvybingas.

Egzistuoja ryšys tarp žmogaus vardo ir jo gyvenimo trukmės

Kai tėvai turi tokių lūkesčių, tai gali veikti ir vaiko likimą.“ Statistikos departamentas kasmet pateikia populiariausių vardų dešimtuką. Jie įvairūs, nuo paprastų lietuviškų: Jonas, Povilas, Lukas, iki retų, kartais negirdėtų – tokių kaip Aringas, Giaras, Damjanas, Eitaras, Rogmintas. „Buvo juokiamasi, kad prieš kokius septynerius metus pusė Lietuvos yra Kamilės ir Lukai, o šiandien „ant bangos“ Jokūbai.

Iš tikrųjų tai labai gražūs vardai ir nėra tokie keisti kaip Macdonaldas, Urėjas ar panašūs“, – sako dominikonų vienuolis brolis Pijus Eglinas. Jis įsitikinęs, kad nauji gyvenimo etapai – Krikšto sakramentas, Sutvirtinimo sakramentas – ne šiaip sau palydimi nauju vardu. Taip žmogus esą pradeda visai kitą gyvenimą ir tas visai kito gyvenimo regimas ženklas yra kaip tik vardas. Keisti, neįprasti, sunkiai ištariami vardai gali žmogui kliudyti sėkmingai gyventi ir džiaugtis. Pavyzdžiui, prieš kelerius metus visuomenę sudomino žinia, kad tėvai naujagimę norėjo pavadinti Fekalija, nežinodami, ką šis žodis reiškia. Sužinojęs savo vardo reikšmę, žmogus gali ne tik likti kvailio vietoje, bet ir būti priverstas keisti vardą gyvenimo pusiaukelėje, sakoma „Lietuvos ryto“ televizijos pranešime.

„Jeigu žmogus pasirinko tokį vardą, koks, jo manymu, sietinas su sėkme, laime, tuomet, kai jam pradeda sektis gyvenime, tai galima vadinti savaime išsipildančia pranašyste. Kai mes tikimės gerų dalykų, tuomet iš tikrųjų visi gyvenimo tikslai ir siekiai išsipildo“, – sako psichologė Aistė Diržytė. Parapsichologė Eleonora Petkelienė teigia, kad vardas – tai žmogaus kodas, atskirų raidžių vibracija, kuri vienaip ar kitaip veikia ne tik žmogaus subtilųjį pasaulį, bet ir savijautą. „Amerikiečių mokslininkai skelbiasi tyrinėję vardo ir gyvenimo trukmės ryšį.

Ištyrus daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvenimo trukmę, paaiškėjo, kad tie, kurių vardai prasideda raide D, gyveno trumpiau už tuos, kurių vardai prasideda raidėmis nuo E iki Z“, – sako parapsichologė. Bet kokiam vardui galima priklijuoti prasivardžiavimą. Labiausiai pasišaipymai limpa prie populiariausių vardų. Vienu metu labai daug pravardžių turėjo Justės, Daivos. Ypač nuo pašaipų kentėjo Kristinos, jos buvo palydimos net nešvankiomis pravardėmis.

„Yra įdomi anglosaksų patarlė, kad pravardė tai sunkiausias akmuo, kokį velnias yra užvertęs žmogui“, – sako profesorius humanitarinių mokslų daktaras Alvydas Butkus, kuris daug metų tyrinėja pravardes ir yra sudaręs jų žodyną. „Pravardžių kilmę lemia vienas ar kitas žmogaus fizinis trūkumas, išskirtiniai veido bruožai, charakterio ypatybės ir net socialinė padėtis“, – aiškina profesorius ir prisimena pokario istoriją, kai žmogui gyvybę išgelbėjo pravardė, sakoma pranešime.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.06.2019 laikas 18:26 Receptai – Patiekalai Kiaulienos karbonadas

Gaminame. Kiaulienos karbonadas. Kiaušinį išplakame. Kiaulieną pjaustome 1,5-2 cm storio gabaliukais, gerai išmušame, apibarstome druska, pipirais, pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame...

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 17:33 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai konjunktyvito gydymui

Konjunktyvitas liaudies medicinoje, Konjunktyvitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau