Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2017 » Rugsėjo » 18

Klaidžiojantys žemynai

Mokslininkai teigia, jog kietasis Žemės rutulio apvalkalas nuolat juda, todėl planetoje žemynai... dreifuoja.

Klaidžiojantys žemynai

Kur gi tu, Atlantida?

Žemynai juda vienas kito atžvilgiu. Tai vyksta nuolat, tačiau judėjimo greitis neviršija vieno centimetro per metus, todėl žmogus, akivaizdu, jo net nepastebi. Tačiau jeigu palyginsime žemės plotų (žemynų, salų) dabartinę padėtį ir padėtį, kurioje buvo prieš milijonus metų, tai šie poslinkiai bus gana žymūs.

Teoriją apie sausumos plotų judėjimą XX amžiaus pradžioje iškėlė vokiečių geofizikas ir meteorologas Alfredas Lotaras Vegeneris. Jis pastebėjo, kad Afrikos ir Pietų Amerikos krantų linijos sutampa, kaip dėlionės detalės. Netrukus mokslininko paskelbta žemynų dreifavimo teorija visiškai pasitvirtino. Geologai padarė fantastinę išvadą: per 10 milijonų metų Žemės pietinis ir šiaurinis magnetiniai poliai pasikeitė vietomis 16 kartų!

Mūsų planeta formavosi ilgą laiką. Atsirasdavo nauji kalnai, jūros, salos. J vandenyno dugną nugrimzdavo salos, o žemynai atsiskirdavo. Viskas judėjo ir keitėsi.

Todėl nereikia stebėtis, jeigu jau netolimoje ateityje kur nors Pasaulinio vandenyno dugne bus aptikti senovės žemynai. Gal net Atlantida.

Mauritija vandenyno dugne

Tyrinėtojai įsitikinę, kad visoje mūsų planetoje yra išsimėtę ne vienas „žemynas - vaiduoklis“. Ir kada nors kai kurie iš jų tikrai bus aptikti.

Tarptautinė geologų komanda, ištyrusi smėlį, paimtą Mauricijaus salos (Indijos vandenyno pietvakariai) paplūdimiuose, jame aptiko cirkonio kristalų, kurių amžius pasirodė besąs labai garbingas - nuo 600 milijonų iki 2 milijardų metų. Tačiau pati vulkaninė Mauricijaus sala yra žymiai jaunesnė, jos pakrantės uolų amžius yra ne daugiau 8,9 milijono metų.

Tyrinėtojai mano, kad cirkonio kristalai į Mauricijaus pakrantę atnešti iš labai seno grunto, kuris kažkada buvo Indijos ir Madagaskaro dalimi. Jie į salą buvo išmesti dėl seisminio aktyvumo ir palaipsniui susimaišė su salos smėliu.

Norėdami suprasti, kiek ši hipotezė atitinka tikrovę, mokslininkai peržiūrėjo Žemės gravitacinių laukų žemėlapį, kuriame nurodytas grunto storis ir tankis bet kurioje Žemės vietoje. Specialistai aptiko ilgą siaurą grunto juostą (forma primena bananą), esančią Indijos vandenyno dugne. Tarptautinė specialistų komandą šį žemės plotą pavadino Mauritija. Jis atsirado prieš 85 milijonus metų, kai atsiskyrė Indija su Madagaskaru.

- Daugybė kitų vandenyno salų po kruopščių mokslininkų tyrimų gali būti aptiktos nuskendusiuose mikrožemynuose, - pasakoja daktaras Hansas Amundsenas, vadovaujantis Norvegijos Grunto ir žemynų tyrimo ir zondavimo tarnybai ir dalyvavęs jau minėtuose tyrimuose.

Atlanto vandenyne prasideda grunto tyrimas Kanarų salose, priklausančiose Ispanijai, ir Portugalijai priklausančioje Madeiros saloje. Siekiant tvirtai įrodyti, jog šiuose rajonuose yra nuskendę vandenynai, specialistai turi sausumoje aptikti priešistorinius cirkonio kristalus. Mokslininkai tikisi, kad tokie kristalai bus išlikę minėtų salų paviršiuje.

- Esu įsitikinęs, - kalba Oslo universiteto daktaras Bjornas Jamtveinas, - jog mūsų laukia dar be vienas sensacingas atradimas.

Prie Brazilijos krantų

Japonų mokslininkai Atlanto vandenyno dugne aptiko dar vieno žemyno likučius. Tam pasitarnavo batiskafas „Shinkai-6500“, kuriuo 900 m gylyje rajone, esančiame už 1000 km nuo Rio de Žaneiro, buvo aptiktas granito masyvas, kuris galėjo susiformuoti tik sausumoje. O štai pakrantės juostoje, esančioje Rio de Žaneiro rajone, aptiktos kvarcinio smėlio sąnašos. Toks smėlis galėjo susiformuoti tik jūroje dideliame gylyje.

Visa tai liudija tai, kad vieni mūsų planetos plotai grimzta į vandenį, o kiti, atvirkščiai, kyla iš dugno į paviršių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 09:18 Receptai – Patiekalai Sveikuoliški moliūgų blynai

Gardžių ir sveikų moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

29.09.2020 laikas 10:24 Receptai – Patiekalai Varškės pyragas be kiaušinių
Viena mano draugė paklausė, o kodėl tu šį varškės pyragą gamini be kiaušinių, juk vist tiek veganišku jis dėl to netaps, nes yra naudojama varškė. Galiu tik pasakyti, kad jis tiesiog čia nereikalingas, net be jo gaunasi viskas pui...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau